Urmărește emisiunea live


MOSCHEE BUCUREȘTI. Traian Băsescu, la B1 TV, către un jurnalist: Nu-mi dați mie lecții!

Traian Băsescu a vorbit, joi seară, într-o intervenție telefonică la B1 TV, în emisiunea "X-Press", despre moscheea care va fi construită în București.

Băsescu insistă: va fi și o universitate

"Acesta este proiectul și nu este un proect inventat acum. De mult se discută problema unei moschei construită de statul turc la București, dar niciodată nu s-a ajuns la un echilibru. Noi am vrut o biserică ortodoxă la Istanbul și la partitate să se construiască o moeschee la București. Acum înțeleg că domnul Ponta a negociat o moschee și o universitate, circa 6.000 de tineri să fie școlarizați. N-aș zice că sunt cel mai neinformat om din România, să contrazică Ponta. Bucureștiul nu poate fi un astfel de centru de pregătire al tinerilor selectați din Islam. Am o informație și am pus-o în dezbatere publică: la asta se va ajunge, asta e tendința, ca pe lângă cea mai mare moschee din Uniunea Europeană să funcționeze și o universitate. Am doar informația că se intenționează dezvoltarea celei mai mari moschei din Europa", a afirmat Traian Băsescu.

Jurnalistul Alexandru Căutiș, invitat în emisiune, a subliniat că astfel de culte trebuie respectate.

"Am o rugăminte: nu-mi dați mie lecții despre minoritatea musulmană din Dobrogea, am cununat, am creștinat, am prieteni, amici, am fini tătari, deci renunțați să îmi dati lecții mie, aici nu discutăm despre minoritatea turcă sau tătară din România. Dacă moscheea este pentru ei, dimensiunile trebuie să fie mici, normale, pentru că moscheea construită în București are un singur rol: rolul de a da un lăcaș de cult musulmanilor din București. Îmi sunt foarte bine cunoscute problemele minorității, dar aici discutăm despre tentația președintelul Erdogan cu care recunosc că am o relație foarte bună, dar totul până la interese, de a expanda islamisul până în Europa. Fiind un politician resposabil, spun nu, nu se poate construi o moschee mai mare decât biserica ortodoxă care se va construi la Istanbul la paritate. Căutiș să privească realist și nu prin prisma declarațiilor antiminoritare. Pot fi acuzat de orice, numai că aș fi antimusulman, nu", a răspuns Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel