Morți Covid-19, grup de lucru MS. Baciu desființează actul USR-PLUS: NOI vom face grupul de lucru

Andrei Baciu / Foto gov.ro
Andrei Baciu / Foto gov.ro

Secretarul de stat Andrei Baciu a arătat, duminică, problema cu actul aruncat în presă de USR-PLUS vizavi de grupul de lucru MS. 

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat duminică, la Antena 3, că „ieri, din dispoziția premierului Florin Cîțu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să transmită două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit un astfel de grup de lucru și un raport de activitate al acestui grup de lucru.”

Toți secretarii de stat ne-au răspuns în scris, așa cum am rugat, inclusiv secretarul general al Ministerului Sănătății, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru, dacă există, dacă este vreun document în acest sens.”, a dezvăluit Andrei Baciu.

Privind „singura excepție”, secretarul de stat a afirmat că a venit „din partea unei colege care a menționat că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup de lucru, o discuție care a avut loc pe data de 12 și pentru care a fost planificată o primă și eventuală ședință pe data de 14, care nu a avut loc. Alte informații n-a putut să-mi comunice.”

„Pentru ca un act normativ să producă efecte în interiorul unei instituții, trebuie să fie instituțional, să aibă avize... Aceste lucruri nu există în Ministerul Sănătății. O singură mențiune decisivă: Ministerul Sănătății poate să emită două chestiuni: ordine de ministru sau instrucțiuni. Nu poate să emită decizii.”, a adăugat Andrei Baciu. 

Baciu: Noi vom face un grup de lucru 

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat înființarea unui grup de lucru „ca la carte”, luni dimineață.

„Mâine dimineață, înființăm un grup de lucru așa cum se face. Cu toată legislația, cu toată forța instituțională, cu toată puterea administrativă, vom face acest lucru prin Ordin de ministru, cu toate instituțiile implicate, cu experți. Vom lucra transparent și vom face publice toate aceste date.”, a spus Andrei Baciu, duminică seară. 

Iată documentul aruncat în presă de USR-PLUS 

2. -imagine fara descriere- (document_aruncat_presa_usr_plus_20272200.jpg)

Foto: Liviu Iolu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel