Morți și credite la bănci. Ministerul de Interne a intrat pe fir-exclusiv

Unii cititori i-au reproșat lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, că, la un eveniment, ar fi zis că, în cazul Legii dării în plată, românii care s-au sinucis sunt, de fapt, inventați de presă.

Asta după ce în ziare au apărut informații - fără să fie verificate - conform cărora câteva zeci de persoane s-ar fi sinucis pentru că nu și-au mai putut onora creditele la bancă.

[citeste si]

"Suntem într-un paradox al invenției. Eu am spus așa: că se spune că sunt 30 de cazuri de sinucideri din cauza băncilor, ori tocmai Banca Națională, de când au fost semnalate astfel de cazuri, a privit în ochii băncilor și le-a spus să cumva să scoată oameni din casa familiei. Din păcate, atunci când o fată de 20 de ani care este la volan depășește linia continuă și face un accident, totul este spus în amănunt: cine este fata, de când este șoferiță, or în cazul oamenilor care se sinucid și au credite se spune doar că au avut credite la bănci și atât, fără să se facă analize concrete. În România sunt 36 de bănci. Dacă din cele 30 de cazuri să zicem că ar fi câte unul la fiecare bancă, ar ieși 30 și 6 bănci tot sunt în afara acestei situații. Cum este posibil ca să menținem această idee că băncile sunt vinovate? Atunci când are loc o sinucidere se petrec multe probleme de psihologie în capul unui om. Poate fi un împrumut la bancă, se ceartă cu soția, se ceartă cu familia etc, dar pot fi și presiuni din partea băncilor. Aud că sunt bănci care atunci când o datorie ajunge la scadență, încep să sune la telefon dimineața, seară, la serviciu, acasă. Nu cercetează nimeni aceste lucruri pentru a vedea care este banca, ce s-a întâmplat, care-i relația de cauzalitate", a spus Adrian Vasilescu la DC News Live.

"Noi ne-am adresat Ministerului de Interne. Noi nu suntem investigatori. Ne-am adresat Ministerului de Interne pentru a afla dacă se cunosc legături între persoane care s-au sinucis și bănci care le-ar fi împins la sinucidere. Ministerul de Interne ne-a răspuns și ne-a zis că nu are cunoștință de așa ceva", a mai zis Adrian Vasilescu.

Vedeți întreaga declarație începând cu minutul 17:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel