Monte dei Paschi di Siena are nevoie de 8.8 miliarde de euro pentru salvare

Banca Centrală Europeană estimează că banca italiană Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ar avea nevoie de un plan de salvare în valoare de 8,8 miliarde de euro, spre deosebire de cele cinci miliarde de euro considerate necesare până acum pentru recapitalizarea celei de a treia bănci italiene.

Banca Centrală Europeană estimează că banca italiană Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ar avea nevoie de un plan de salvare în valoare de 8,8 miliarde de euro, spre deosebire de cele cinci miliarde de euro considerate necesare până acum pentru recapitalizarea celei de a treia bănci italiene, informează AFP. 

Banca Monte dei Paschi di Siena SpA a dat publicităţii marţi un comunicat de presă în care informează că suma i-a fost comunicată chiar de către BCE într-o scrisoare trimisă via ministerele Economiei şi Finanţelor din Italia. BCE a calculat suma de 8,8 miliarde de euro pe baza rezultatelor testelor de stres derulate în 2016. Chiar dacă lichiditatea Monte dei Paschi s-a înrăutăţit în ultima lună, BCE consideră în continuare că banca italiană este solvabilă deoarece îndeplineşte cerinţele de capital Tier 2. 

La rândul său cotidianul Il Sole/24 Ore a informat marţi că statul italian ar urma să investească 6,3 miliarde de euro în Banca Monte dei Paschi, restul fondurilor urmând să fie strâns din vânzarea de obligaţiuni. 

Săptămâna trecută, executivul italian a anunţat că va adopta un plan de salvare, a cărei sumă nu a fost însă precizată, pentru Banca Monte dei Paschi urmând ca la finalul operaţiunii Trezoreria italiană să devină principalul acţionar al băncii, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel