Monica Macovei, cuvinte dure la adresa lui Băsescu: Istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de nervii dintr-un anumit moment

Monica Macovei a dorit să facă lumină în ceea ce privește numirea lui Danier Morar în funcția de procuror șef al DNA, în 2005.

Astfel, europarlamentarul a dezmințit spusele lui Traian Băsescu. În urmă cu ceva vreme, șeful statului a sugerat că Daniel Morar a fost propunerea sa către Ministrul Justiției, pentru funcția de procuror-șef al DNA. "Am avut o singură exigență: <<Caută-l pe procurorul care a avut curaj să aresteze un senator PD>>", a relatat Traian Băsescu că i-ar fi zis Monicăi Macovei.

"Cum am mai spus de multe ori şi cum a povestit şi Morar în cărţile de interviuri, în care a fost întrebat cum a ajuns procuror şef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă. Ca atare, a intrat în această procedură, repet, nerecomandat de preşedinte", a spus Monica Macovei într-un interviu acordat pentru o emisiune de radio.

"Eu cred că istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de interese electorale de moment sau de nervii dintr-un anumit moment. Dacă preşedintele vrea să inducă în opinia publică ideea că au fost, nu ştiu, proceduri fantomatice sau că l-a scos din joben pe Morar şi că n-a crezut în acele proceduri, este treaba lui. Eu spun că au fost proceduri corecte şi reale şi care s-au respectat. (...) M-a surprins foarte mult şi m-a şi îndurerat, pentru că nu este adevărat. Nu este adevărat. Da, m-a surprins. N-aş putea spune că mă amuză. Ce să spun la un asemenea lucru? Mai ales când există cărţi de 2-3 ani de zile, în care Morar povesteşte cum a fost numit, cum s-a întâlnit prima oară cu preşedintele înainte de a fi numit de preşedinte prin decret. Am recitit şi eu ce a scris în interviul din cartea lui Dan Tăpălagă, în care preşedintele i-a spus, de faţă cu mine:"nu vă cunosc, dar merg pe mâna ministrului Justiţiei". Exact pe invers", a conchis Monica Macovei pe blogul său, acolo unde a relatat tot interviul acordat la radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel