Monica Macovei: Tăriceanu mi-a cerut să-l anunț când un ministru urma să fie cercetat

Monica Macovei a declarat, joi, în emisiunea lui Robert Turcescu, că pe vremea când era ministrul Justiției, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a spus să-l anunțe atunci când un ministru al cabinetului său urma să fie cercetat.

„Când am făcut DNA în 2005, primul cercetat a fost domnul Copos, care era viceprim-ministru și când s-a aflat, în următoarea ședință de guvern toată lumea se uita la mine. Discuția a început așa: Tăriceanu a zis „Monica am crezut că mergem după opoziție"", a relatat Monica Macovei.

Potrivit acesteia, Tăriceanu i-a spus să-l pună în legătură directă cu procurorii sau să-l anunțe ea atunci când un membru al guvernului este cercetat.

Citește și: Monica Macovei dezvăluie de ce s-a certat cu Traian Băsescu

„El zicea: atunci te rog să-mi stabilești o linie directă cu procurorii sau prin tine ca eu să aflu când un membru al guvernului este cercetat. Vreau să știu când un ministru este cercetat și i-am spus: Nu veți ști și nici eu nu voi ști. Eu am rezistat acestor presiuni, mă dădea afară din guvern să mă gândesc dacă e legal", a continuat Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel