Monica Macovei: Ședinţa Parlamentului nu are nevoie de cvorum

macovei
macovei

Monica Macovei susţine că la şedinţa Parlamentului pentru citirea hotărârii CC privind referendumul din 29 iulie nu e nevoie de cvorum.

[caption id="attachment_225433" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

 "Pentru şedinţa de astăzi în care se citeşte decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului nu e nevoie de cvorum nici pentru prezenţă, nici pentru citire. În plus, în această şedinţă nu se poate lua nicio decizie de către Parlament cu privire la referendum. Doar se citeşte dispozitivul hotărârii Curţii Constituţionale", susţine Macovei, într-o declaraţie remisă, luni.

 Monica Macovei aminteşte şi prevederile articolului 39 din Regulamentul sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care sunt menţionate situaţiile în care e nevoie de cvorum, respectiv: "În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului"

"Imediat după citire în plenul Camerelor reunite, decizia Curţii Constituţionale trebuie publicată în Monitorul Oficial. Se închide astfel o primă etapă a crizei politice", încheie Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel