MONICA MACOVEI, scrisoare pentru KLAUS IOHANNIS

Prezidențiabilul independent Monica Macovei i-a adresat o scrisoare publică lui Klaus Iohannis, contracandidatul ei în campania electorală, în care care îi sugereaz acestuia să facă anumite modificări în proiectul privind Pact Național pentru Stabilitate și Democrație.


Reacţia Monicăi Macovei a venit după ce Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, a anunţat, în prima parte a acestei luni, că propune elaborarea unui Pact Naţional pentru Stabilitate şi Democraţie, care să fie asumat de toţi actorii politici "ca o expresie a voinţei de a respecta principiile democraţiei în competiţiile electorale şi în politică, în general"

Monica Macovei, candidatului independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, a publicat această scrisoare pe contul ei personal de socializare:

"Stimate domnule Klaus Johannis,

Am luat act de invitația pe care mi-ați adresat-o de a mă alătura și de a semna Pactul Național pentru Stabilitate și Democrație. Susțin acest demers numai dacă acesta este complet onest și adăugați următoarele:

1. Să respingem "asaltul împotriva instituțiilor democratice și statului de drept" nu doar al actualei puteri, ci și al fostei puteri PSD și PNL, adăugând pe lista dumneavoastră ordonanțele de urgență date împotriva statului de drept în iulie 2012 și greșelile cunoscute sub numele de „marțea neagră", prin care deputații PSD și PNL au votat „super-imunitatea" demnitarilor pe 10 decembrie 2013.

2. Să ne propunem ca obiectiv asigurarea funcționării normale și depolitizării tuturor instituțiilor, nu doar a celor menționate de dumneavoastră (CNA, TVR, Curtea de Conturi, ASF, DGIPI). Aceasta se poate face în mod practic, angajându-ne cu toții să nu mai facem numiri politice decât pentru funcțiile de miniștri și secretari de stat.

3. Să ne propunem ca obiectiv eliminarea din Parlamentul României a tuturor membrilor care au decizii definitive de incompatibilitate pronunțate de instanțe și excluderea din partid a tuturor membrilor care au condamnări definitive sau care au fost declarați colaboratori ai Securității.

Citește și: Monica Macovei, reacție după scrisoarea primită de la Roxana Dumitru 


Dacă demersul dumneavoastră este cinstit și vă doriți cu adevărat consolidarea democrației și a statului de drept în România, sunt convinsă că veți include propunerile mele în Pactul Național pentru Stabilitate și Democrație si le veți aplica imediat.

Potrivit punctului 3, senatorul PNL Daniel Akos Mora și deputatul PDL Ștefan Stoica trebuie să plece din Parlamentul Romaniei, ambii fiind declarați incompatibili prin decizii definitive și irevocabile. De asemenea, deputatul PNL Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupție, cade sub incidența aceluiași punct 3 și ar trebui exclus din PNL.

Numai dacă adevărul este intreg și numai dacă deputații din ACL declarați incompatibili, condamnați definitiv sau găsiți colaboratori ai Securității sunt excluși, Pactul propus de dumneavoastră poate fi credibil pentru electorat și îl pot semna", a scris Monica Macovei în scrisoarea postată miercuri pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel