Monica Macovei, revoltată: Inacceptabil. Ce solicită de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Partidul M10, al cărui lider este europarlamentarul Monica Macovei, solicită Administrației Penitenciarelor să facă publice datele despre lucrările științifice scrise de detinuții condamnați pentru corupție, considerând "inacceptabilă eludarea spiritului legii prin abuzul de „lucrări ştiinţifice"" scrise de aceștia.

Mai exact, Partidul M10 solicită numărul de cereri care au fost înregistrate la penitenciarele din toată țara pentru reducerea pedepselor, cu motivația redactării unor lucrări științifice, și rezultatul cererilor de reducere a pedepselor.

„Dorim să atragem public atenţia, atât autorităţilor competente, cât şi electoratului, că, sub aparenţa conceperii unor „lucrări ştiinţifice", corupţii României sunt puşi în libertate înainte de a-şi ispăşi pedepsele", spune Monica Macovei, membru al conducerii Partidului M10.

„Considerăm că această formă de reducere a pedepsei este o încălcare a spiritului legii. Condamnaţii pentru corupţie sau fapte asociate corupției nu trebuie să se întoarcă mai repede la banii şi bunurile obţinute prin corupţie sau furt din banii publici", precizează Monica Macovei, pe bogul personal.

Partidul M10 militează pentru aplicarea cu intransigenţă maximă a legilor anticorupţie şi cheamă autoritatile si societatea la toleranţă zero atât în ceea ce priveşte actele de corupţie, cât şi în ceea ce priveşte persoanele corupte.

Poziția politică a Partidului M10 este că pentru infracțiunile de corupție sau fapte asociate corupției trebuie interzise pedepsele cu suspendare. Corupții trebuie să își execute pedepsele în închisoare și, în toate cazurile, trebuie aplicată confiscarea extinsă a bunurilor și averilor care nu pot fi justificate prin venituri legale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel