Macovei: Numirea lui Nițu ca procuror general, o catastrofă

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat, miercuri seară, că numirea lui Tiberiu Nițu în funcția de procuror general a fost o catastrofă pentru țară.

 Macovei a ținut să precizeze că  înlocuirea procurorilor Lucian Papici și Mariana Alexandru de la Secția Penală a DNA este un război pornit de USL împotriva procurorilor independenți.

„Este un război pornit de Ponta și USL împotriva justiției independente, împotriva DNA și a procurorilor independenți, care de-a lungul anilor i-au cercetat de politicieni. Nu le-a plăcut asta niciodată celor din USL, au vrut mereu să controleze justiția, cum au făcut-o sub Năstase”, a spus Monica Macovei la B1 TV.

„Numirea lui Tiberiu Nițu ca procuror general a fost o catastrofă pentru țară. Toată țara a văzut că nu a fost vorba de dosare politice, au fost politicieni din toate partidele”, a mai spus Macovei.

Despre decizia Procurorului General Tiberiu Niţu trebuie spus că  acesta nu l-a demis pe Lucian Papici, aici fiind vorba despre  încetarea delegaţiei lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie. Aceasta a venit imediat după finalizarea dosarului de fraudă la referendum, în care Liviu Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel