Urmărește emisiunea live


Monica Macovei: Membrii din Congresul american, şocaţi că nu au fost consultaţi

Monica Macovei a declarat, la Adevărul, că membrii din Congresul american au fost șocați că nu au fost consultați cu privire la nominalizarea lui Eduard Hellvig la SRI. 

Monica Macovei a declarat că nominalizarea lui Eduard Hellvig la șefia SRI nu a fost anunțată aliaților din SUA "nu a existat o consultare. Când eşti într-un cerc, într-un board şi iei o decizie, te consulţi. NATO e format din mai multe state membre. Dacă ni se întâmplă ceva, la NATO ne ducem să ne apere. Avem un parteneriat special cu SUA. De la diverşi oameni, pe linia celor din Congres am aflat că nu au fost consultaţi şi nu înţelegeau, că nu se lucrează aşa.Noi vorbim de SRI, care se ocupă de antiterorism. Lucrează cu alte servicii pe domeniul acesta. Trebuie să ai încredere. Serviciile americane trebuie să aibă încredere în oamenii din serviciile româneşti ca să îţi dea informaţii. La fel şi în cele franceze, în toate. Ei lucrează împreună. Trebuie să ai consultări. Mai ales că ei poate ştiu ceva ce tu nu ştii".

Europarlamentara a adăugat că "Nu ştiu, nu vreau să merg aşa departe. Membrii din Congresul american erau şocaţi că nu au fost consultaţi. Pe Hellvig nu pot să-l spun că îl cunosc, am schimbat câteva cuvinte". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel