Monica Macovei, lovitură de stat. Ministrul de Externe, informație-cheie

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a fost invitat la inverviul DC News Live de joi.

Întrebat care sunt prioritățile politicii externe a României astăzi când vorbim, Lazăr Comănescu a spus: "Dacă vorbim de priorități nu putem să nu pornim de la direcțiile prioritare de acțiune ale politicii externe și care, din acest punct de vedere, sunt expresia unei continuități. Sublinez acest lucru: în domeniul politicii externe există un consens național cu privire la aceste priorități și ele rămân aceleași. Este vorba de Parteneriatul nostru Strategic cu SUA, de apartenență noastră la UE și la NATO. În acest cadru ne mișcăm. Este loc să fim mai performanți în a aduce o contribuție sporită a noastră, o afirmare mai puternică a noastră în interiorul acestor structuri. Trebuie început de la întrebarea: ce facem noi pe plan regional? Eu cred că, din acest punct de vedere, lucrurile au evoluat într-un sens destul de bun". 

Răspunsul integral îl puteți găsi în interviul de mai jos începând cu minutul 05:00.

Monica Macovei și lovitura de stat

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit și despre episodul din 2012 în care protagonistă a fost Monica Macovei și 'lovitura de stat'.

[citeste si]

La acea vreme, Monica Macovei susţinea că Victor Ponta şi USL "se şterg pe picioare cu Constituţia, legea şi instituţiile democratice", "dau o lovitură de stat", înlocuind legea cu "propriile pofte tiranice".

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe ministrul Comănescu dacă o include în consensul privind strategia României și pe Monica Macovei, cea care a fost extrem de critică la adresa țării noastre în Parlamentul European.

"Într-o democrație fie că vorbim de exprimarea acesteia pe plan național, local sau european, diversitatea de opinii face parte din normalitate. Când vorbim despre consens, eu m-am referit la forțele și actorii politici care contează în momentul de față, care au responsabilități în ducerea politicii externe. Faptul că o persoană respectabilă își spune o anumită opinie... este liberă să o facă, dar repet: acțiunea unui stat este determinată de cei care au responsabilități directe în domeniile respective", a spus ministrul Comănescu.

"A fost sau n-a fost, în 2012, lovitură de stat?", a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

"Este dreptul domniei sale să se exprime. Nu cred că este de căderea mea să intru într-o discuție pe această temă", a spus ministrul Afacerilor Externe care a continuat: "Momentul 2012 a reclamat eforturi deosebite pentru a fi depășit".

Răspunsul care o vizează pe Monica Macovei îl găsiți începând cu minutul 31: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel