Monica Macovei și PMP, lovitură pentru Victor Ponta

PMP și M10, partidul Monicăi Macovei, îi cer demisia lui Victor Ponta.

Reprezentanții partidului M10 consideră că premierul Victor Ponta "dezonorează grav" România.

"Victor Ponta dezonorează grav România: astăzi, un prim-ministru în funcție este trimis în judecată. Victor Ponta trebuie să demisioneze urgent și să nu târască guvernul României în tribulațiile lui judiciare. Ponta a ratat ocazia de a-și da demisia atunci când s-a dovedit plagiatul său. Are, măcar acum, obligația să iasă din scena politică, spre binele României", se arată într-un comunicat de presă al M10.

Ce transmite PMP

PMP cere demisia imediată a premierului după trimiterea sa în judecată, așteptând de la Victor Ponta "o minimă dovadă de responsabilitate și de respect pentru interesul național".

"Suntem singura țară din lumea civilizată cu premier trimis în judecată pentru corupție. Premierului unei țări nu i se aplică prezumția de nevinovăție până la judecata 'de apoi'. El reprezintă un model pentru milioane de cetățeni, reprezintă țara în relațiile cu alte țări, ar trebui să fie un model de încredere și respect ce se transmite apoi și asupra României", se arată într-un comunicat de presă al PMP.

PMP susține că "socialiștii europeni l-au ostracizat pe Ponta și nu îl mai invită la nicio reuniune importantă a lor", iar "conducătorii țărilor civilizate nu mai doresc să aibă de-a face cu el".

Reacțiile vin ca urmare a faptului că DNA a anunțat, joi, trimiterea în judecată a actualului premier, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor în "dosarul Rovinari-Turceni". În aceeași cauză a fost deferit justiției și fostul ministru Dan Șova.

VEZI ȘI: Lucian Bolcaș, după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Lucrurile au început să devină foarte simple...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel