Monica Macovei și-a lansat asociația M10. Vezi principalele proiecte

Europarlamentarul Monica Macovei și-a lansat, duminică, asociația "M10" pe care a înființat-o cu persoanele care au lucrat cu ea în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. printre  principale proiecte se află introducerea votului prin corespondență și ghișeul unic.

"Ceea ce am promis am făcut, am rămas împreună și am creat asociația M10, toți membrii fondatori sunt dintre cei care au lucrat în campanie, sunt oameni normali, tineri, decenți așa cum vrem să fie asociația și așa cum vrem să fie România. Asociația noastră este vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă și prosperă, curată, cinstită, fără corupție, fără furăciuni din banul public, o Românie în care să vrei să trăiești și din care să nu vrei să pleci", a spus Macovei într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că "M" din denumirea asociației vine de la "merit, muncă, modernizare", iar 10 este "decalogul celor 10 porunci" pe care l-a propus clasei politice în campania pentru Președinție, dar și nota de excelență.

Citește și: Monica Macovei: Patru motive să ne întrebăm despre intențiile lui Klaus Iohannis

"Prin asociația noastră ne-am propus o democrație participativă, vrem să învățăm oamenii cum să controleze politicul, să controlăm împreună cu oamenii administrația publică, ăsta este unul din proiecte. Toată lumea pe plan local va controla administrația publică, ce fac cu banii, cum îi cheltuie, ce contracte au făcut. Un alt proiect este ghișeul unic, orice interacțiune a cetățeanului cu administrația să se facă o singură dată, printr-un singur ghișeu, să nu i se mai ceară niciun act care provine de la o altă instituție a statului. Al treilea proiect este votul electronic și votul prin corespondență atât pentru românii din țară cât și pentru cei din străinătate, e un proiect pe care îl susținem de mult", a precizat Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel