Monica Macovei, după votul pentru cotele obligatorii de refugiați: Este rușinos...

Europarlamentarul Monica Macovei argumentează, într-o postare pe blogul personal, de ce a votat pentru cote obligatorii de refugiaţi pentru toate statele, susținând, totodată, că "este rușinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condițiile în care primim și bani pentru asta".

"Am votat pentru cote obligatorii de refugiați pentru toate statele. Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem și obligații, și drepturi.

România va primi bani. Între 2014-2016, există prevăzut 1 miliard de euro pentru țările care iau refugiați, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe țări. Deci, vom crea și locuri de muncă", a scris, vineri, pe blogul personal, europarlamentarul Monica Macovei.

Aceasta precizează că este vorba "de refugiați politici, de cei care fug din calea războaielor, a persecuțiilor și a morții. Ei vor sta in tabere de refugiați, nu vor fi liberi să circule. Și acolo trebuie să se facă trierea: între refugiații economici, între refugiații politici și între acei agenți care vin din Statul Islamic cu intenția să comită acte teroriste. Trebuie sa fim realiști: vor fi și astfel de persoane infiltrate între refugiați. Serviciile de informații din toată Europa să-și facă treaba.

Suntem o țară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiați reprezintă o problemă? Este rușinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condițiile în care primim și bani pentru asta.

Klaus Iohannis: Cote obligatorii, calculate "contabilicește" de Comisia Europeană

Cotele se vor stabili exact de către Consiliul European, adică de statele membre, pe 14 septembrie. Sper să ia o decizie comună, pentru că sunt și alte țări care se opun, o decizie comună pentru a împărți acești refugiați, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor.

În Rezoluția votată de Parlamentul European mai este un lucru important – intenția Uniunii Europene este ca mulți dintre ei – după ce are grijă de ei, sunt duși la doctor dacă au nevoie – să fie realocați în state (state arabe dacă vin din zona aceea), în care viața nu le este pusă în pericol.

Un principiul la care eu țin foarte mult: cine vine să stea în Europa trebuie să respecte regulile europene. E firesc: noi îți protejăm viața, te primim cu drag, dar respectă-ne regulile!", conchide europarlamentarul român.

Cu toate că autoritățile de la București au ajuns la un consens privind respingerea ideii de cota obligatorie de imigranți, europarlamentarii români au votat exact invers.

Potrivit stirileprotv.ro, din 32 de reprezentanți ai țării noastre în Parlamentul European, doar 10 nu au votat pentru această rezoluție.
Csaba Sogor și Iuliu Winkler, ambii din grupul PPE, s-au opus rezoluției, în timp ce Doru-Claudian Frunzulică, Maria Grapini, Cătălin Ivan, Victor Negrescu, Laurențiu Rebega, Daciana Sârbu, Mihai Țurcanu și Traian Ungureanu s-au abținut. 

Criză imigranți: Victor Ponta, nemulțumit de noul val de xenofobie din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel