Monica Macovei, dezamăgită de președintele Klaus Iohannis

Europarlamentarul Monica Macovei susține că nu regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014, dar că este dezamăgită de prestația acestuia după instalarea la Palatul Cotroceni.

Monica Macovei a declarat, joi, în cadrul unui interviu pentru Gândul, că are cel puţin trei motive pentru care este dezamăgită de preşedintele Klaus Iohannis:

- faptul că a promulgat legea alegerilor locale prin care primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, iar şefii de Consilii Judeţene indirect de către consileri;

- numirea şefului DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu, deoarece, în opinia europarlamentarului, "promovezi pe cineva care a dovedit deja, a făcut ceva, nu pe cineva care a fost, n-a făcut, că o să cred eu că o să facă";

- și-ar fi dorit mai multă "fermitate pe justiţie şi anticorupţie din partea domnului Iohannis. Afirmaţiile acestea nu e bine ce face Parlamentul mi se par mult prea slabe pentru ce se întâmplă.

De asemenea, eurodeputata a adăugat că nu regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis, având în vedere alternativa, dar e dezamăgită.

„Nu spun că regret. Am sperat că va înţelege ce înseamnă să fii preşedinte. Înţeleg că nu are experienţă decât de primar, înţeleg că a fost şi cu Ponta, şi cu Voiculescu înainte, când au vrut să-l propună prim-ministru şi nu l-au propus, dar că, într-adevăr, se mai schimbă oamenii în viaţă. Constat că nu s-a schimbat. Nu pot să spun că regret, dar, da, sunt dezamăgită", a explicat Monica Macovei, candidat independent la preşedinţia României în primul tur al alegerilor din noimebrie anul trecut.

PNL a depus moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel