Monica Macovei, dezamăgită de președintele Klaus Iohannis

Europarlamentarul Monica Macovei susține că nu regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014, dar că este dezamăgită de prestația acestuia după instalarea la Palatul Cotroceni.

Monica Macovei a declarat, joi, în cadrul unui interviu pentru Gândul, că are cel puţin trei motive pentru care este dezamăgită de preşedintele Klaus Iohannis:

- faptul că a promulgat legea alegerilor locale prin care primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, iar şefii de Consilii Judeţene indirect de către consileri;

- numirea şefului DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu, deoarece, în opinia europarlamentarului, "promovezi pe cineva care a dovedit deja, a făcut ceva, nu pe cineva care a fost, n-a făcut, că o să cred eu că o să facă";

- și-ar fi dorit mai multă "fermitate pe justiţie şi anticorupţie din partea domnului Iohannis. Afirmaţiile acestea nu e bine ce face Parlamentul mi se par mult prea slabe pentru ce se întâmplă.

De asemenea, eurodeputata a adăugat că nu regretă că l-a votat pe Klaus Iohannis, având în vedere alternativa, dar e dezamăgită.

„Nu spun că regret. Am sperat că va înţelege ce înseamnă să fii preşedinte. Înţeleg că nu are experienţă decât de primar, înţeleg că a fost şi cu Ponta, şi cu Voiculescu înainte, când au vrut să-l propună prim-ministru şi nu l-au propus, dar că, într-adevăr, se mai schimbă oamenii în viaţă. Constat că nu s-a schimbat. Nu pot să spun că regret, dar, da, sunt dezamăgită", a explicat Monica Macovei, candidat independent la preşedinţia României în primul tur al alegerilor din noimebrie anul trecut.

PNL a depus moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel