Monica Macovei, dezamăgită de Klaus Iohannis. Se contrazice pe el

Europarlamentarul Monica Macovei este dezamăgită de președintele Klaus Iohannis, pe care l-a susținut la alegerile din 16 noiembrie 2014, deoarece nu și-a ținut promisiunile din campanie.

"Nu credeam că o să aducă ceva bine niciunul dintre ei (n.r. Victor Ponta și Klaus Iohannis), de aia am intrat în competiție. În turul doi, am vorbit cu Iohannis și a aprobat cele 10 principii. Mai mult nu se ține de ele. De câte ori a promis votul prin corespondență? A susținut în campanie, singur, nu eu am cerut asta, alegerea primarilor în două tururi. Ce a făcut? A promulgat legea cu alegerile din primul tur. Aici se contrazice pe el", a declarat, duminică seară, la B1 TV, europarlamentarul Monica Macovei.

Liderul partidului M10 a mai spus că nu înseamnă să lupți cu corupția dacă spui că "politicienii, ca să nu mai fie corupți au nevoie de bani mai mulți".

"Iartă-mă, te rog, dar pentru mine nu asta înseamnă lupta cu corupția", a spus Macovei.

[citeste si]

În campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 2016, Monica Macovei i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare cu 10 cerinţe minimale”, privind "chestiuni de principii", de la justiţie şi anticorupţie la economie, pentru a-l sprijini în finala prezidențială cu Victor Ponta.

Ulterior, Klaus Iohannis, atunci candidat la Președinția României, transmitea: "Am luat act cu bucurie de afirmaţiile doamnei Monica Macovei, în care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care îmi asum o serie de puncte. Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi, că doresc să împiedic prin orice metodă legală adoptarea legii amnistierii şi graţierii", cita stiri.tvr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel