Monica Macovei: Comisia LIBE a Parlamentului European va discuta cazul Ponta

Situația premierului Victor Ponta va fi discutată, joi, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, susține europarlamentarul Monica Macovei pe blogul personal.

"Victor Ponta a și scris o scrisoare ambasadelor, că e nevinovat, că e dosar politic, exact ca toți inculpații.

Cert este că săptămâna aceasta va avea loc o dezbatere asupra acestei chestiuni, a faptului că nu i s-a ridicat imunitatea, fiindcă parlamentele nu trebuie să oprească justiția, puterea legislativă nu trebuie să oprească justiția. Mai ales când este vorba de prim-ministru și ai o majoritate parlamentară. Asta este de neconceput și este de sancționat. Și, de asemenea, se va discuta despre modificările la Codul Penal și Codul de procedură penală. Sunt 23 de proiecte de lege.

Dezbaterea va fi joi, pe 25 iunie, în Comisia LIBE.

Și, apoi, vrem ca în plen să adoptăm o rezoluție. Putem adopta o rezoluție, așa s-a făcut, de exemplu, și cu Viktor Orban, când a încălcat Constituția, când a încălcat libertatea presei. Se discută întâi în comisia de specialitate" este mesajul postat marți de Monica Macovei pe blogul personal. 

Discuția privind situația din România este inclusă în proiectul de ordine de zi al comisiei, ce va fi votat la începutul şedinţei LIBE, joi, în urma unei cereri făcută în plenul din 8 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel