Urmărește emisiunea live


Monica Macovei cere PNL dovada despărțirii de PSD

Monica Macovei, Adina Vălean
Monica Macovei, Adina Vălean

Imunitatea senatorului PSD Marius Isăilă răsucește cuțitul în rana PDL. "Nu am așteptări de la mafia PSD, (...) însă PNL a declarat că nu acționa împotriva justiției", scrie Monica Macovei, pe blogul său. 

Europarlamentarul PDL Monica Macovei scrie, pe blogul său că PNL "are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte și să susțină în Parlament propunerile PDL de simplificare a ridicării imunității parlamentarilor". 

Monica Macovei a reluat o propunere din 2011, de simplificare a procedurii de ridicare a imunității parlamentare, și cere "susținerea politică a PNL și PDL pentru adoptarea lor de către Parlament:

1. Votul pentru ridicarea imunității să fie electronic, la vedere, atât în Comisia juridică, cât și în Plen, pentru ca fiecare parlamentar să-și asume răspunderea pentru votul dat, iar opinia publică să poată vedea cum au votat „aleșii".

VEZI și: Lovitură din PDL. Monica Macovei nu susține fuziunea PNL-PDL

2. Cererea de ridicare a imunității să fie votată in Plen în maximum 48 de ore de la trimiterea ei în Parlament.

3. Parlamentarii să nu analizeze dosare și probe, acesta fiind strict atributul judecătorilor, care trebuie lăsați să se pronunțe și asupra arestării preventive, și percheziției. La fel și în cazul procurorilor, când este vorba de urmărirea penală a parlamentarilor miniștri sau foști miniștri. Parlamentarii trebuie doar să se asigure că cererea procurorilor conține indicii privind comiterea unei fapte penale, iar acuzațiile aduse de procurori nu sunt pure invenții". 

Monica Macovei adaugă că cele trei cerințe sunt "minimale" și "absolut obligatorii" pentru a opri inferența politicului în justiție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel