Monica Macovei, bună de plată, după ce Curtea de Apel a decis să-i plătească lui Dan Şova 10.000 de lei

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, anunţă, într-o postare pe blog, că a fost sancţionată de Curtea de Apel Bucureşti să-i plătească lui Dan Şova 10.000 de lei, din cauza unor declaraţii făcute la adresa social-democratului, dar precizează că va face recurs.

"Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti m-a sancţionat pentru declaraţii politice şi m-a obligat să-i plătesc lui Dan Şova 10.000 RON. În urmă cu aproape doi ani de zile, Dan Şova, deputat PSD (senator PSD - n.r.), m-a acţionat în judecată pentru că am spus ceea ce relatase deja presa: avocatul Dan Şova, ca şi prietenul lui Ponta, a avut contracte cu statul şi a câştigat bani publici. Mulţi! A pierdut procesul în instanţa de fond, care a reţinut că nu sunt întrunite elementele răspunderii civile. Acum Curtea de Apel Bucureşti i-a admis apelul. Voi face recurs", scrie Macovei pe blog.

Ea relatează faptul că presa a scris "în repetate rânduri despre avantajele parteneriatului cu Victor Ponta, şi anume creşterea substanţială a veniturilor casei de avocatura “Şova şi asociaţii”, după ce Ponta i s-a alăturat". "Numai un exemplu: în anii 2007-2008, “Şova şi asociaţii” a obţinut circa 5,6 milioane RON de la companii din judeţul Gorj, în perioada anterioară şi, mai ales, pe parcursul relaţiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj şi avocatul Victor Ponta (...)

Am susţinut constant – şi susţin în continuare – introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar, fiind şi iniţiatoarea, pe vremea când eram ministru al Justiţiei, a unui proiect de lege în acest sens. Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Şova nu a făcut decât să-mi întărească această convingere: parlamentarii nu trebuie să profeseze ca avocaţi", susţine fostul ministru al Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel