Monica Macovei: Baroul București va rediscuta azi excluderea lui Victor Ponta din avocatură

Un fost ministru al Justiției anunță că, după ce a insistat prin e-mail și telefon, Baroul București i-a comunicat că va discuta azi solicitarea sa de excludere a premierului Victor Ponta din avocatură. 

"La insistențele Asociației M10, Baroul București ne-a comunicat că discută astăzi, 27 ianuarie, din nou, solicitarea mea de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, având în vedere că acesta nu îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobândit-o fără examen, ca titular al diplomei de "doctor în drept".
Am trimis solicitarea de excludere din avocatură a lui Ponta pe 13 ianuarie 2015, iar Baroul,București mi-a răspuns inițial că a dispus emiterea unei adrese către Ministerul Educatiei, care să îi comunice "împrejurarea emiterii unui eventual ordin de revocare a titlului de doctor în drept, la solicitarea domnului avocat Ponta Victor Viorel".
Azi, după ce am insistat prin e-mail și telefon, ne-au comunicat că Baroul București va rediscuta azi cazul Ponta.
Din punctul meu de vedere, situația este foarte clară. Victor Ponta a notificat în scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București că renunță la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Decizia lui Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005 a Baroului București, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, pentru că era "doctor în drept"", anunță în cadrul unei postări pe Facebook, Monica Macovei, europarlamentar și fost ministru al Justiției. 

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut decanului Baroului Bucureşti să îl excludă pe Victor Ponta din avocatură, pe motiv că renunţarea la titlul de "doctor în drept" anulează diploma pe baza căreia a fost primit "fără examen" în avocatură.

Macovei consideră că, dacă vrea să mai fie avocat, Ponta trebuie să dea examen şi să parcurgă toate căile de pregătire, ca orice alt candidat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel