Monica Macovei: ANAF să iasă de sub tutela politică și să se bată în primul rând cu marii evazioniști

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) "trebuie să iasă de sub tutela politică", iar dacă vrea să combată eficient evaziunea fiscală, să se bată în primul rând cu marii evazioniști și datornici la stat, susține europarlamentarul Monica Macovei, nemulțumită de replica primită astăzi din partea Biroului de Presă al instituției.

Monica Macovei solicită de la ANAF să spună public câți mari datornici a executat în ultimele 3 luni, , precum și ce sume a recuperat și de la cine, apreciind că "marii evazioniști se înfrățesc, de regulă, cu oamenii puterii" pentru a scăpa de controalele inspectorilor anticorupție.

"Constat că ANAF, între perchezițiile de la cofetării, chioșcuri și tarabe, îmi răspunde public la afirmațiile mele că trebuie să execute marii datornici la stat, și nu să distrugă micile afaceri și micii comercianți.
Scopul ANAF este să colecteze taxele, pe baza unei liste de priorități, în fruntea căreia stau marii datornici la stat și marii evazioniști, pentru că acolo sunt sute de milioane de euro.
Solicit ANAF să spună public câți mari datornici a executat ANAF în ultimele 3 luni, ce sume a recuperat și de la cine.
Ponta și ANAF nu clarifică de ce închid chioșcuri, cofetării sau firme mici pentru zeci de lei găsiți în casă, în timp ce marii datornici la stat și marii evazioniști stau liniștiți. Ponta vrea să distrugă clasa de mijloc din România, probabil pentru că nu l-a votat, ANAF ar trebui să aibă alte priorități, și în niciun caz politice.
Marii evazioniști se înfrățesc, de regulă, cu oamenii puterii pentru a scăpa de controalele ANAF.
ANAF trebuie să iasă de sub tutela politică și să își dea rapid seama că, dacă vrea să combată eficient evaziunea fiscală, trebuie să se bată în primul rând cu marii evazioniști și datornici la stat.
Comunicatul ANAF îmi aduce aminte de dl Amărie. Ioan Amărie era șeful PNA pe vremea când instituția combătea "marea corupție" făcând dosare penale controlorilor de tren, dar scriind comunicate de presă pompoase.
Până când nu demonstrează că poată să combată cu adevărat evaziunea și să-i execute pe marii datornici, orice comentariu din partea ANAF este lipsit de credibilitate", a scris, luni, pe Facebook, Monica Macovei, fost ministru al Justiției, după ce ANAF a prezentat, tot astăzi, o poziție față de declarațiile europarlamentarului cu privire la activitatea instituției. 

"Cățărată pe valul populismului, manipulează însă fără nicio reținere opinia publică, afirmând că Fiscul se ocupă de buticuri", se arată în comunicatul ANAF, emis după ce Monica Macovei îndemna românii, săptămâna trecută, să picheteze sediile instituțiile pentru că în loc să se ducă după marii datorinici "omoară" micul sector privat.

Citește AICI comunicatul ANAF

Lovitură pentru Monica Macovei. Ce a decis AEP cu banii din campania electorală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel