Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, mărturisește, cu o zi înainte de decizia finală în dosarul său de corupţie, că se simte epuizată după aproape 6 ani de atacuri profunde și nedrepte la adresa sa și a familiei mele, și apreciază că „altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru".
Monica Iacob Ridzi a postat, duminică, pe blogul personal, un text în care vorbeşte de probe din proces şi probleme de sănătate, susţinând că speră ca ICCJ să înţeleagă că e nevinovată, potrivit Mediafax.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului amintește de drama bunicilor săi paterni, care au fost deportați în Uniunea Sovietică, în anul 1945, exact când tatăl său avea aceeași vârstă cu fiica ei în prezent. După un an, drama s-a acutizat pentru bunica sa, când ajunsă acasă, bolnavă, cu un copil mort după ce-l născuse în lagăr, fiul său nu a mai recunoscut-o. Și ca și cum nu ar fi fost de-ajuns, femeia a mai suportat un șoc după cinci ani, în momentul în care, recăsătorindu-se, crezând că soţul său a murit în Uniunea Sovietică, s-a dovedit că acesta era încă în viață.
"Toată viața i-a urmărit acest episod nedrept din viața lor", scrie Monica Iacob Ridzi, amintind și că moartea tatălui său, la doar 59 de ani, dintr-o eroare medicală, a fost un șoc pentru ea, mai ales că acesta era "un om modest, corect, cinstit" care a crescut-o crezând în aceste valori. Experiența trăită, mărturisește fotul ministru, i-a dovedit "încă o dată că există valori mult mai importante decât cele financiare, că cea mai importantă este sănătatea și că nu ne putem împotrivi sorții".
Vinovăția fostului ministru, naivitatea
Monica Iacob Ridzi își continuă "pledoaria", recunoscând că a avut naivitatea să creadă prea mult în oameni.
"Am continuat sa traiesc impreuna cu sotul meu in modestul nostru apartament de 3 camere de la Petrosani. Si ne-am implicat mai mult in politica si eu, si el in speranta ca vom putea schimba ceva in bine in aceasta tara, mi-am dorit sa nu mai moara oameni nevinovati prin spitale si sa dam o sansa Vaii Jiului. Am crezut ca toti sunt corecti si cu frica de Dumnezeu, ca mine. Am fost naiva, recunosc.
Am platit politic si personal pentru naivitatea mea de a fi crezut prea mult in oameni. Am inteles pretul pe care credulitatea mea l-a impus intr-o lume mai mult mercantila, si mai putin cu suflet", scrie Ridzi, precizând că propunerea de a fi ministrul Tineretului și Sportului i-a fost făcută în 13 decembrie 2008, ea urmând să fie, de fapt, și al 13 – lea ministru al sportului.
"Am avut o strangere de inima...dar recunosc, nu banuiam nicio secunda in acel moment ca intr-un minister salariatii pot face ce vor, peste capul ministrului. Mi-am spus, daca sunt corecta nu mi se poate intampla nimic. Din nou am fost naiva...", afirmă Monica Iacob Ridzi.
Ea prezintă şi probe din dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, spunând că a fost condamnată de instanţă pentru că ar fi plătit „nişte bani către două firme, deşi, conform probelor din dosar, banii au fost plătiţi la "ordinul" directorului general economic din minister, Paul Diaconu", împotriva voinţei sale.
Ea precizează că a dovedit în instanţă că la momentul efectuării plăţilor, 11 mai 2009, nu se afla în ţară, fiind la Bruxelles, precum și faptul că ordonanţările de plată aferente contractelor pentru care a fost trimisă în judecată nu poartă semnătura sa.
Ridzi: Numai Dumnezeu știe câte zile mai am de trăit
Fostul ministru dezvăluie, ulterior, că a ajuns la capătul puterilor, fiind "epuizata dupa aproape 6 ani de atacuri profunde si nedrepte la adresa mea si a familiei mele, de momente in care am crezut ca nimic nu mai are rost si am fost pe punctul de a claca. (...) Din pacate acesti ultimi 6 ani din viata si-au pus amprenta definitiv asupra vietii si familiei mele".
Pe de altă parte, Monica Iacob Ridzi este încrezătoare până la verdictul final că judecătorii de la instanţa supremă, cei care vor decide soarta sa și a copiilor săi, vor cântări bine probele aflate la dosar.
"Copiii mei au nevoie de mama, acasa. Altarul de sacrificu are nevoie de al 13 – lea ministru ... (...) Numai Dumnezeu stie cate zile mai am de trait, dar ma rog Lui ca acele zile sa le traiesc langa copiii mei, acasa. Sper sa nu am soarta bunicii ... ma intreb daca ma va mai recunoaste fetita ... ce as putea sa ii spun baietelului meu de 4 ani si 9 luni ... m-am oprit din scris si am plecat cu lacrimi in ochi sa il tin in brate pana adoarme...", își încheie postarea fostul ministru al Tineretului și Sportului.
Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă va da luni decizia definitivă în dosarul în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului, când aceasta era ministru al Tineretului şi Sportului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News