Monica Iacob Ridzi află joi dacă va petrece Paștele acasă

Fostul ministru, Monica Iacob Ridzi, află joi dacă pedeapsa îi va fi întreruptă din cauza problemelor de sănătate, informează România TV. Ridzi are de executat o pedeapsă de  5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Monica Iacob Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Recent, fostul ministru al Tineretului și Sportului a fost transferat de la Secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sănătate și la cererea medicilor.

Cererea Monicăi Iacob Ridzi a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov în data de 26 martie 2015 şi a ajuns în faţa instanţei, la un prim termen, pe 30 martie. Atunci Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi, prin care să se constate dacă aceasta suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Citește și: Monica Iacob Ridzi, cerere grațiere. Răspunsul lui Klaus Iohannis

"Dispune emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale şi la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deţine la sediul INML", a decis, luni, Tribunalul Ilfov.

De asemenea, prin expertiză, trebuie să se stabilească și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel