Moneda de 100 de lei lansată de BNR- FOTO

Irina Constantin / 06 iul 2017 / 11:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

BNR a lansat o monedă din aur de 100 de lei. 

Potrivit BNR, moneda ”este din aur şi are valoarea nominală de 100 de lei. Moneda dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii a fost lansată de Banca Naţională a României de Ziua Independenţei. În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 4 iulie 2017, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii.”

(w670)

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală: 100 lei
Metal: aur
Titlu: 900‰
Formă: rotundă
Diametru: 21 mm
Greutate: 6,452 g
Calitate: proof
Cant: zimțat

BNR mai precizează că aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării şi a parteneriatului, inscripţia ”ROMANIA”, stema României, valoarea nominală ”100 LEI” și anul de emisiune ”2017”.

[citeste si]

Reversul monedei redă o reprezentare parţială a Statuii Libertăţii de la New York şi inscripția ”PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA-STATELE UNITE ALE AMERICII-1997”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul României.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26