Monarhiștii, apel către PDL: La Congres, să susțină revenirea Monarhiei

blaga_macovei
blaga_macovei

Reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au transmis o scrisoare deschisă celor trei candidați la șefia PDL, Monica Macovei, Elena Udrea și Vasile Blaga, precum și delegaților democrat-liberali, care vor fi prezenți, sâmbătă, la Convenția Națională a partidului.

Apreciind că România are nevoie de un șef de stat care să nu își mai dorească să fie prim-ministru și care să fie deasupra partidelor, membrii alianței cer PDL-ului să susțină revenirea monarhiei la proiectul de revizuire a Constituției. "A venit clipa să vă asumaţi programatic restaurarea monarhiei, servind astfel interesul naţional, să ţintiţi o singură putere: aceea da intra în istorie", se menționează în apelul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

În mesajul adresat participanților democrat-liberali la Convenția PDL de sâmbătă, membrii fondatori ai ANRM susțin că în rândurile cetățenilor români există "o masă critică", care dorește "revenirea la forma de guvernământ firească, la forma de guvernământ în care România şi-a trăit apogeul istoric: monarhia constituţională".

Întrucât, "politica românească ne oferă, de prea mult timp, numai fracturi, numai rupturi, o lipsă cronică de viziune, de stabilitate şi de predictibilitate", monarhiștii cer PDL sprijinul pentru ca Regele să reprezinte națiunea română, "monarhul fiind "continuitate şi competenţă".

"Chemăm PDL ca, în proiectul de modificare a Constituţiei, să sustină revenirea la Monarhia constituţională. Noua Constituţie trebuie să permită Monarhiei să servească, aşa cum se cuvine şi aşa cum ni se cuvine, România", conchide documentul.

CItește aici întreg Apelul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel