Monarhiștii resping alegerile prezidențiale: Haos, atacuri mizerabile, polarizarea societății

Asociația Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei s-a pronunțat cu privire la alegerile prezidențiale 2014. Monarhiștii afirmă că nu susțin niciun candidat dintre cei înscriși în lupta pentru Palatul Cotroceni, pentru că alegerile prezidențiale sunt "cele mai disputate şi generează cel mai mult scandal pe scena publică". Ei transmis că resping alegerile prezidențiale și propun societății "Restaurarea Monarhiei Constituţionale, ca formă de guvernământ optimă pentru România".

Iată comunicatul cu privire la alegerile prezidențiale 2014, remis DCNews de către ANRM:

"Asociaţia ALIANŢA NAŢIONALĂ PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI reaminteşte clasei politice, societăţii civile, mijloacelor de informare în masă şi întregii populaţii că organizaţia noastră nu susţine niciun candidat la Preşedinţie, că, în termenii cei mai categorici, este complet dezinteresată de subiectul alegerilor prezidenţiale. Ceea ce noi ne propunem şi propunem societăţii româneşti este Restaurarea Monarhiei Constituţionale, ca formă de guvernământ optimă pentru România.

Vezi și: Sondaj: Ponta îl spulberă pe Iohannis. Cine e pe 3, cine e deziluzie


Monarhia, mai mult decât orice altă instituţie din România, reprezintă un element unificator. Regele este al tuturor cetăţenilor români, indiferent de sex, rasă, etnie, origine socială, credinţă religioasă şi orice alte criterii, inclusiv opiniile politice. Mai mult, Regele este un adevărat arbitru şi mediator, ceea ce Preşedintele nu va putea fi, de fapt, niciodată, chiar dacă asta îi pretinde Constituţia. Experienţa ultimului sfert de secol de democraţie imperfectă ne arată că, dintre toate procesele electorale, alegerile prezidenţiale sunt cele mai disputate şi generează cel mai mult scandal pe scena publică. Nu o dată ele au determinat polarizări accentuate ale societăţii româneşti, în care dezbatarea ideologică şi de politici concrete s-a pierdut într-un haos al atacurilor la persoană şi al loviturilor propagandistice mizerabile. Monarhia nu trebuie târâtă în această retorică a dezbinării, ea nu trebuie să devină argument pentru captarea sau, dimpotrivă, pentru pierderea unor voturi de către un candidat sau altul.

În ceea ce priveşte opţiunile în favoarea unui prezidenţiabil sau altuia, exprimate de-a lungul timpului şi, în special, în actuala toamnă electorală de unii membri ai Consiliului de Onoare al ALIANŢEI NAŢIONALE PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI sau chiar ai structurilor asociaţiei noastre, precizăm că acestea reprezintă opinii şi alegeri personale şi nu exprimă în niciun fel poziţia ALIANŢEI NAŢIONALE PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI. Noi credem cu tărie în democraţie şi în drepturile omului, aşadar în inviolabilitatea libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii de exprimare, prin urmare considerăm că în afara structurilor noastre oricine este pe deplin liber să procedeze aşa cum îi dictează conştiinţa, atât timp cât nu afirmă că acţionează în numele asociaţiei".

Citește și: Referendum: republică sau monarhie? Băsescu: Niciun impediment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel