Monarhiștii, CANDIDAT la prezidențiale 2019. Apel către partide

Republică Monarhie
Republică Monarhie

Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație (GAMD) solicită tuturor partidelor parlamentare ca, de la 1 februarie 2018, să decidă reunirea în Adunare Constituantă, care să adopte o nouă Constituție a României. 

”Această nouă Constituție trebuie să prevadă, în mod obligatoriu, că forma de guvernământ a României este monarhia constituțională, în baza Normelor Fundamentale ale Casei Regale a României, stabilite de ultimul Suveran legitim, Majestatea Sa Defuncta Regele Mihai I. Prerogativele viitorilor monarhi constituționali ai României ar urma sa fie stabilite în spiritul Constituției din 1923.” transmite GAMD. 

Totodată, GAMD apreciază declarația lui Călin Popescu Tăriceanu: ”Monarhia constituțională are avantajul că situează monarhul deasupra și în afara jocului politic și a partidelor politice, ceea ce în cazul sistemului de la noi nu este cazul. Președintele preferă tot timpul să fie jucător, în loc să fie un arbitru”. 

”Așteptăm o reacție pozitivă a partidelor până în 31 martie 2018.” subliniază GAMD. 

Candidat la PREZIDENȚIALE

”Totodată, informăm opinia publică asupra faptului că mai multe personalități ale vieții publice, cunoscute pentru vederile pro-monarhie, respectate de monarhiști, având un profil moral și profesional impecabil și, mai ales, fără implicare politică în ultimii 28 de ani sunt dispuse să-și asume, în 2019, responsabilitatea unei candidaturi la funcția de președinte al României. Singura temă de campanie a acestui candidat va fi să lămureasca opinia publică asupra avantajelor monarhiei și să demonstreze ce dezastru a fost, este și ar mai putea fi forma de guvernământ republicană pentru România! In cazul previzibilei sale victorii, indiscutabile dacă cei 5 milioane de monarhiști estimați de sondajele de opinie s-ar prezenta la vot, acest președinte va uza de toate mijloacele constituționale pentru instaura monarhia: discuții cu partidele politice, cu reprezentanți de frunte ai societății, eventual consultarea românilor prin referendum! Dacă în termen de 1 an de la preluarea mandatului România nu va reveni la monarhie, acest eventual președinte va demisiona! Sperăm ca distinșii reprezentanți de frunte ai partidelor politice au înțeles sensul mesajului nostru și vor acționa ca atare! În lipsa unei reacții pozitive din partea domniilor lor, candidatul nostru va fi prezentat opiniei publice în cursul lunii mai a anului curent!” arată comunicatul GAMD, semnat de prof. Cristian Sandu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel