Revine PSD în forță? Bogdan Chirieac, scenariul care spulberă tot. Partidul care marchează decisiv

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația Partidului Social Democrat și felul în care gestionează lucrurile din opoziție.

"Abordarea nouă a PSD-ului îmi aduce aminte de bătălia din 2016 când PSD spunea "noi cu programul de guvernare, noi cu obiectivele economice" fără prea multă politică. Lupta acum se duce pe programe, pe idei, pe buget. Crezi că va reuşi PSD să cucerească opinia publică şi să îşi stabilească un obiectiv electoral cu o astfel de strategie?", l-a întrebat Radu Tudor pe analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Locul de opoziţie e luat de AUR"

"Este un obiectiv electoral ambiţios. Eu nu îl văd realizabil cu actuala opoziţie pe care o face PSD, dar dânşii ştiu mai bine. În 2016, PSD a spulberat şi la locale şi la parlamentare, dar atunci venea pe guvernarea Cioloș, pe guvernarea tehnocrată, după care toţi tehnocrații şi-au făcut partid politic. Atunci, de nicăieri, acum sunt peste tot.

În cazul de faţă, dacă nu se face o opoziţie reală, puternică, argumentată, aşa cum PSD ştie să facă, locul de opoziţie vedeţi că e luat de AUR. Agenda publică este ocupată de acest partid, ba chiar, din aripioare din astea ieşite din partid - doamna senator Șoșoacă, care este noua vedetă a României, alături de doamna Clotilde Armand, din partidul siamez", a spus Bogdan Chirieac.

"În ianuarie, toată lumea de la PSD a plecat în concediu"

"PSD trebuie să rămână în zona pe care dânşii o cunosc cel mai bine, cum să se poziţioneze dânşii în aşa fel încât să câştige electoratul. Dânşii cred că ştiu lucrul ăsta. Deocamdată, PSD a câştigat parlamentarele, numai că nu s-au bătut. Nu i-am văzut bătându-se pentru poziţia pe care unii ca noi i-au acordat-o.

Îmi aduc şi acum aminte cum s-a stat în Parlament ca să voteze şefii Camerelor. Nu înţeleg de ce PSD avea această dorinţă, câtă vreme Constituţia a fost forţată - fiindcă în mod normal partidul care s-a clasat pe locul întâi trebuia să fie primul căruia să i se încredinţeze, în zece zile, mandatul de formare a noului guvern. Nu se putea? Foarte bine, făceai coaliţia actuală cu partidele de pe locurile 2, 3 şi 5. Nu s-a întâmplat asta.

După aceea, în ianuarie, toată lumea de la PSD a plecat în concediu. Noi am văzut, cu toată dragostea. Au fost fapte, lucruri, Matei Balş, domnul ministru care a venit şi avea planurile pe masă şi le-a aruncat la coş, domnul ministrul Vlăduț Voiculescu şi multe alte lucruri. Văd derapajele de prin sectoarele din Bucureşti. Nu văd reacţii! Dar poate că dânşii ştiu cel mai bine sau poate eu nu le văd foarte bine", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel