EXCLUSIV  Moment aplaudat în PE. Declarația care a ridicat sala în picioare - Video

Roxana Neagu / 30 iun 2018 / 16:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un moment inedit a avut loc în Parlamentul European. 

Ezio Bosso, mare pianist, compozitor și dirijor italian contemporan, a fost prezent în Parlamentul European, în cadrul evenimentului major ”Patrimoniul cultural din Europa: legătura dintre trecut și viitor”. El a fost invitatul Silviei Costa, membru în Comisia de Cultură și Educație din Parlamentul European. Discursul său a fost simplu și emoționant. 

Ezio Bosso a vorbit despre muzică. Marele compozitor și dirijor a spus că ”muzica le vorbește copiilor, ne consacrăm viața muzicii din copilărie, nefiind un limbaj, nu există frontiere, ci o transcendență. Noi suntem instrumente și reușim să pășim dincolo. Purtăm cu noi identitatea nostră.”

Surpriza pentru români a fost când a mărturisit că ”viora întâi este din România”. Ezio Bosso a ridicat sala în picioare cu afirmația de încheiere a discursului său: ”Muzicianul cel mai bun nu e cel care cântă cel mai tare, ci acela care-i ascultă pe ceilalți”. 

Declarația este cu atât mai emoționantă cu cât se cunoaște că Ezio Bosso suferă de scleroză laterală amiotrofică. Este o boală progresivă, invalidantă, fatală. Mersul, vorbitul, mîncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin tot mai dificile odată cu trecerea timpul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24