Moldovan: Bugetul e structurat pe ministere pe baza influenţei grupurilor de interese din PDL

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan a declarat că bugetul de stat pe 2011 nu este constituit pe politici publice, ci pe ministere, pe baza influenţei grupurilor de interese din PDL.

„Avem un buget al austerităţii, un buget împotriva cetăţenilor României, un buget antisocial. Pensionarii, profesorii, agricultorii, salariaţii din sistemul sanitar sunt primii sacrificaţi în dorinţa de a rezolva anumite ministere şi clientela politică a PDL. Nu avem un buget constituit pe politici publice, aşa cum ar fi fost normal, ci pe ministere şi aici o să iasă în evidenţă influenţa grupurilor de interese din PDL”, a spus Moldovan. El a adăugat că Legea bugetului de stat pe 2011 este foarte proastă, fiind făcută pe genunchi, în grabă, pe baza unor legi care nu există, el dând ca exemplu Legea salarizării unitare. Moldovan a precizat că PSD şi PC au depus, în total, aproximativ 6.000 de amendamente la Legea bugetului de stat pe 2011, circa 3.200 fiind din partea grupurilor parlamentare ale PNL. „Repartizarea sumelor către administraţia locală este făcută nu pe bază de proiecte, ci pe apartenenţă la PDL, şi nu putem fi de acord cu un astfel de lucru”, a mai spus Moldovan.

Parlamentarii vor dezbate în plen Legea bugetului de stat pe 2011, începând de luni şi până vineri, de la ora 10.00 la ora 21.00, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL), după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel