Moldova pregătește deschiderea zborurilor directe între Chișinău și SUA

Autoritatea Aeronautică din Republica Moldova și cea din SUA au finalizat consultările pe marginea Acordului bilateral pentru servicii de transport aerian de tip „Open Skies" (Cer Deschis). Pentru români nu este exclus ca în perioada următoare să ajungă în SUA via Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Aeronautică din Republica Moldova, citat de IPN, a fost întocmit un proiect de acord care urmează să fie supus unor proceduri de avizare, semnare și ratificare de către ambele părți, informează radiochisinau.md.

Odată intrat în vigoare acordul „Open Skies" va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA. Semnarea și intrarea în vigoare a documentului va permite companiilor aeriene cu drept de operare pe Aeroportul din Republica Moldova să includă oricare destinații din SUA.

Zborurile ar putea fi efectuate de către liniile aeriene transatlantice cu potențial de creare a traficului de tranzit. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a lansat discuții cu companii europene, prin prisma existenței Acordului Open Skies cu UE, dar și cu giganții din Asia Mijlocie – în baza Acordurilor aeronautice bilaterale.

Lansarea zborurilor directe cu SUA se estimează că va aduce beneficii pentru Republica Moldova prin creșterea traficului de pasageri și prin sporirea competitivității pe piață aeronautică autohtonă. În același timp, va oferi beneficii pentru consumatori, fiind prestate servicii de calitate, tarife reduse și timpi de călătorie mai mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel