Moise Guran a ajuns la vorbele lui Dan Voiculescu

In urma cu cinci ani, respectiv in 2011, Dan Voiculescu, fondatorului Grupului Intact, spunea: "Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor. In prezent, economia subterana in domeniul alimentar este estimata la zece miliarde de euro.

Daca reducem TVA la alimente, putem atrage la bugetul de stat minim un miliard de euro". Voiculescu a opinat in favoarea acestei masuri economice in nenumarate randuri: "Sustin public, in continuare, ca TVA la toate elementele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterante si imi exprim increderea ca nicio institutie a statului nu isi doreste sa protejeze evaziunea si sa incurajeze saracia. Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistati social".

(http://danvoiculescu.net/blog/2015/02/tva-redus-la-toate-alimentele-de-baza-fara-jumatati-de-masura/)

In 2016, la cinci ani de cand Dan Voiculescu a scris pe blogul personal aceste randuri, Moise Guran sustine aceeasi opinie: "Tot raman (...) cam un miliard de euro, venituri suplimentare din DNA, dupa scaderea drastica a cotei pentru alimente si servicii de turism, de la 24 la 9%". Pentru conformitate, http://www.biziday.ro/2016/02/09/aruncati-la-cos-toate-simularile-scaderea-tva-ului-la-alimente-a-adus-la-buget-un-plus-de-1-mld-euro/

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel