Urmărește emisiunea live


Modificări cod fiscal. Suceava mărește impozitele locale cu 19 %

Municipalitatea va majora anul viitor impozitele locale cu 19%, pentru a recupera deficitul bugetar cauzat de modificarea Codului Fiscal prin recenta ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu. 

El a spus că, pentru a diminua pierderile generate de reducerea impozitelor pe venit de la 16 la 10%, aleşii locali vor vota creşterea impozitelor şi taxelor locale cu o medie de 19%, în condiţiile în care deficitul bugetar pentru municipalitate în 2018, după modificarea Codului Fiscal, va fi de 20%. 

Lungu a arătat că, până în prezent, nu au fost majorate taxele şi impozitele locale în municipiu, cum s-a întâmplat în alte oraşe şi municipii, dar pentru la anul se impune această măsură din cauza scăderii semnificative a sumelor ce vor veni la bugetul local din impozitul pe venit. 

"Suntem nevoiţi ca în acest an să majorăm taxele şi impozitele locale la anumite categorii, în aşa fel să compensăm o parte din pierderile pe care le vom suferi din cauza impozitului pe venit", a spus primarul, precizând că va propune în proxima şedinţă a deliberativului local o creştere medie de 19%. 

El a exemplificat cu impozitul pe locuinţe, ce va creşte de la 0,08% la 0,1%, reprezentând o creştere de circa 20 de lei la o garsonieră şi 50 de lei la un apartament cu patru camere, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel