Modificarea Legii antifumat, respinsă. Cristiana Anghel, reacție

Comisia de sănătate a Senatului a acordat marți raport de respingere propunerii legislative pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun, motivând că acest for legislativ s-a pronunțat în iunie asupra unui act normativ cu unele prevederi similare și care, în prezent, se află în dezbaterea Camerei Deputaților.

Senatorul ALDE Cristiana Anghel, unul dintre inițiatori, a spus că își dorește ca în instituțiile publice să existe spații mici închise pentru cei ce doresc să fumeze, astfel încât să nu fie obligați să se iasă din clădire și pe vreme nefavorabilă, potrivit Agerpres.

"Vrem într-adevăr să interzicem fumatul, atunci să-l interzicem de tot. Dar să văd și eu bugetul de stat că se poate lipsi de 3 miliarde euro care vin de la fumători", a afirmat Anghel.

Ea a precizat că va solicita retrimiterea proiectului la Comisie.

"Propunerea legislativă nu respectă obligația statului de a asigura cadrul legislativ de a da dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și ecologic. (...) Legea ar permite apariția unor cluburi în care să se desfășoare în interior unități de alimentație publică în care fumatul să fie permis fără nicio restricție, astfel încât efectele toxice ale fumatului îi pot afecta pe cei care lucrează acolo sau pe cei care sunt clienți întâmplători", a spus, la ședința comisiei, reprezentantul Ministerului Sănătății, care nu susține acest proiect de act normativ.

Propunerea legislativă de modificare și completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun, modificată și completată prin Legea 15/2016, inițiată de grup de parlamentari preponderent PSD, va intra în dezbaterea plenului Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel