Modificarea Codului penal. Opoziţia, afară din sală - update

Mihai Ciobanu / 03 iul 2018 / 11:45 Salveaza PDF Comentarii
Senat
Descriere foto: Senat

Senatorii PNL, USR şi PMP au părăsit sala de şedinţă a plenului Senatului. 

Update 2: În aceste momente, se votează amendamentele.

Update 1: Şedinţa a fost suspendată timp de cinci minute pentru a se putea consulta liderii grupurilor parlamentare. 

Senatorii PNL, USR şi PMP au părăsit marţi sala de şedinţă a plenului Senatului pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul proiectului de lege privind modificarea Codului penal. Ulterior, senatorii UDMR s-au alăturat şedinţei de plen, astfel că este asigurat cvorumul pentru continuarea lucrărilor. La ultimul apel în plen erau prezenţi 73 de senatori. Opoziţia a revenit şi ea în bănci.

"Prezenţa există. Există cvorum", a anunţat preşedintele de şedinţă, Adian Ţuţuianu. Opoziţia s-a alăturat şedinţei, iar USR a afişat în faţa prezidiului bannerul cu mesajul "Fără penali". Iniţial, bannerul fusese afişat la ieşirea din sală.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut închiderea imediată a şedinţei de plen, deoarece este nevoie de minimum 69 de senatori pentru a se asigura cvorumul.

În ciuda lipsei de cvorum, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a continuat şedinţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri Şerban Nicolae susţine proiectul de lege privind modificarea Codului penal.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26