Modificare legi justiție. PSD-ALDE, zi decisivă

Coaliţia de guvernare va lua o decizie, luni, cu privire la mai multe legi, între care şi legile Justiţiei.

Sunt luate în calcul două variante: iniţiere în Parlament sau în Guvern. 

”Ne vom întâlni în coaliţie luni şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile Justiţiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

[citeste si]

Liviu Dragnea a adăugat că ministrul Tudorel Toader mai lucrează la modificările legilor Justiţiei pentru a insera unele propuneri care au venit din partea unor asociaţii de profil şi speră ca în această săptămână să aibă o formă finală.

El a spus că ministrul Justiţiei aşteaptă şi un aviz al Comisiei de la Veneţia doar pentru procedura de numire a procurorilor-şefi, nu pentru tot pachetul de legi. Potrivit lui Dragnea, proiectul de modificare a legilor Justiţiei poate să intre în dezbatere şi fără avizul Comisiei de la Veneţia.

”Dacă de la Comisia de la Veneţia vine un răspuns până la Crăciun, îl inserăm, dacă nu...”, a arătat Dragnea, menţionând că proiectul trebuie adoptat în această sesiune parlamentară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel