Modificare importantă în industria transporturilor

Capetele tractor mai rotunjite și mai aerodinamice, discutate în Parlamentul European. Cerințele de omologare vor fi instituite în 2019.

Cabinele aerodinamice pentru camioane, mai sigure şi mai eficiente din punct de vedere energetic, pot fi introduse pe piaţă începând cu 1 septembrie 2020, informează Ministerul Transporturilor.

"Astăzi, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului a confirmat acordul provizoriu dintre Preşedinţia României la Consiliul UE şi Parlamentul European referitor la modificarea Directivei privind lungimea maximă a camioanelor, pentru a devansa introducerea de cabine mai lungi, aerodinamice. Designul rotunjit al părţii frontale a cabinei va reduce semnificativ consumul de combustibil şi va îmbunătăţi siguranţa", se arată într-un comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, înainte de a putea fi introduse pe piaţă, cabinele aerodinamice trebuie să îndeplinească cerinţele de omologare de tip necesare. Aceste cerinţe de omologare de tip vor fi instituite până la 1 noiembrie 2019.

Ulterior, va avea loc un vot formal în Parlament şi în Consiliu, cu scopul de a încheia această propunere în timpul actualei legislaturi a Parlamentului.

Vezi și: ACORD pe emisiile de carbon. Decizii cu impact în transporturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel