Modificare Cod Penal și Cod de Procedură Penală. Ludovic Orban: Niște NENOROCIȚI au...

Ludovic Orban, președintele PNL, îi face nenorociți pe cei care, după cum afirmă liberalul, au forțat modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. 

”În loc să fie o miercuri în care românii să se gândească la Săptămâna Mare, să se pregătească pentru Paște, niște nenorociți, fără frica lui Dumnezeu, au forțat modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală, care sunt modificări cu dedicație făcute cu scopul de a-l scăpa de închisoare pe Tăriceanu și pe Dragnea și probabil și pe alți ciraci de-ai lor. Este miercurea neagră, practic, după marțea neagră, iată că PSD-ALDE brevetează și miercurea neagră. Este deja depășit orice linie roșie și gândiți-vă că acest lucru se petrece exact în ziua în care reprezentanții Comisiei de la Veneția, Comisie care a fost sesizată de Partidul Național Liberal, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a venit în misiunea de evaluare a modificărilor la Legile Justiției și la Coduri. Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală. Deja, PSD-ALDE au mai avut o tentativă de a modifica Codul penal și Codul de procedură penală, tentativă care a eșuat tot din cauza faptului că Partidul Național Liberal a atacat la Curtea Constituțională atât modificările la Codul penal cât și modificările Codului de procedură penală. ” este mesajul lui Ludovic Orban. 

Iată mai jos declarațiile complete transmise de PNL: 

Readuc aminte că 64 din 96 de modificări la Codul de procedură penală au fost declarate neconstituționale în tentativă anterioară și de asemenea, cred că 32 din 46 de modificări ale Codului penal au fost de asemenea declarate neconstituționale ca urmare a sesiărilor depuse de președintele Iohannis și de Partidul Național Liberal.

Iată, pentru fiecare român, un motiv în plus pentru a se prezenta masiv la vot la referendumul declanșat de președintele României. Un vot în favoarea acestui referendum care să interzică amnistia și grațierea și de asemenea, care să interzică modificarea legislației din domeniul Justiției prin Ordonanță de Urgență, este un vot care poate să anuleze orice tentativă ulterioară de a-i scăpa de pușcărie pe hoții care au jefuit România.

Se știe că există deja o decizie a Curții Constituționale care reglementează clar că odată ce românii se prezintă la un referendum și votează în favoarea unei probleme, a unei chestiuni, practic, legile nu mai pot fi modificate și nu mai pot să conțină prevederi contrare voinței exprimate de cetățeni în cadrul referendumurilor, așa-zis consultativ.

Repet, Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională. Solicităm Curții Constituționale să nu ia în dezbatere până la votul la referendum sesizările noastre, pentru a nu permite lui Dragnea și lui Tăriceanu să folosească puterea pe care o dețin în statul român pentru a scăpa de rigorile legii și de consecințele faptelor de corupție pe care le-au săvârșit.

Voiam să mai abordez o temă, foarte scurt, știți foarte bine că PSD a întârziat 3 luni de zile înaintarea proiectului de buget în Parlament iar pe parcursul dezbaterilor la legea bugetului de stat s-au lăudat că prin legea bugetului de stat asigură cele mai generoase alocări către bugetele locale. Au respins toate amendamentele formula de Partidul Național Liberal, pe bandă rulantă, de asemenea, CCR a refuzat să se pronunțe asupra sesizării de neconstituționalitate depusă de Președintele României, care viza, inclusiv, modul în care au fost alocate resurse către bugetele locale iar iată că adevărul se vede astăzi.
După ce în 2018 Guvernul PSD-ALDE a jefuit localitățile literalmente de sume extrem de mari, de peste 7,5 miliarde de lei, repet 7,5 milioane de lei au pierdut bugetele locale în 2018.
PSD-ALDE recidivează și în 2019 provocând o pagubă enormă a acestor bugete locale, o pagubă pe care noi o estimăm la peste 7 miliarde de lei.

După ce au mințit că vor crește la 1200 de lei cheltuielile de funcționare per cap de locuitor și au schimbat la 1000 de lei cheltuielile de funcționare per cap de locuitor, după ce au mințit că vor transfera integral impozitul pe venitul din salarii și pensii către bugetele locale, au uitat să transfere impozitul pe venitul din pensii către bugetele locale iar pe lângă asta au transferat cheltuielile sociale, care în proporție de 90% erau suportate de la bugetul de stat l-au transferat către bugetele locale. Pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre localități, ca urmare a legii bugetului de stat, nu au resursele financiare pentru a-și asigura cheltuielile de funcționare. Mai mult decât atât, toate proiectele pe PNDL și proiectele cu fonduri europene sunt aruncate în aer, este de vorba despre proiectele de investiții ale autorităților locale. Pentru că pe de-o parte prin povara suplimentară pusă pe bugetele locale, autoritățile locale rămân fără surse de a asigura cofinanțarea pe proiecte iar pe de altă parte, în special datorită OUG 114, dar și din alte motive de natură legislativă, devizele lucrărilor pe toate investițiile a crescut semnificativ iar această creștere este aruncată de guvern în spinarea bugetelor locale.

Riscăm să pierdem fonduri europene, milioane dacă nu zeci de milioane de euro de fonduri europene din cauza acestor improvizații și decizii fără niciun fel de calcul, fără niciun fel de studiu de impact, decizii care nu fac altceva decât să arunce pe spinarea bugetelor locale cheltuielile nesăbuit ale Guvernului. Prin aceste decizii sunt puse în pericol o mulțime de proiecte vitale pentru dezvoltarea comunităților locale: asfaltări, aducțiuni de apă, rețele de canalizare, investiții în școli și multe alte proiecte importante pentru autoritățile locale iar în momentul de față, dacă Guvernul nu asigură resursele financiare suplimentare necesare pentru asigurarea părții de cofinanțare pe care trebuie să o asigure autoritățile locale prin bugetele locale, repet, foarte multe proiecte riscă să rămână în aer, să se blocheze și să fie afectată viața fiecărui cetățean din toate comunitățile locale.

Solicităm de urgență Guvernului, suportarea tuturor cheltuielilor suplimentare, provocate de Guvern, prin actele normative tembele pe care le-au emis, toate cheltuielile suplimentare apărute trebuie suportate de la bugetul de stat pentru că altfel bugetele locale nu vor avea capacitatea de a duce la bun sfârșit aceste proiecte de investiții pornite în avantajul cetățenilor din fiecare comunitate locală

(Vor fi acțiuni comune PNL-Iohannis în campania pentru referendum?)

Partidul Național Liberal a declarat din primul moment susținerea totală pentru referendumul declanșat de președintele României. Vom face campanie în fiecare județ, în fiecare localitate. Vom încerca să convingem cetățenii români de necesitatea absolută a unui vot favorabil pentru întrebările puse la referendum. În funcție de agenda președintelui, în măsura în care vor exista evenimente în care să putem să unim campaniile, le vom uni aceste campanii. Președintele României, odată cu declanșarea referendumului, are dreptul să se implice activ în campanie.

Suntem convinși că președintele va fi activ în această campanie și oricând va fi necesar vom organiza evenimente comune pentru susținerea referendumului.

Nu știm ce are de gând să facă PSD-ul, dar noi am hotărât ca pe data de 11 mai vom avea evenimentul de prezentare a candidațiilor partidului și a programului PNL, la Iași

(Cum apreciați schimbările la Codul penal?)

Știți foarte bine că în penal întotdeauna se ține cont de reglementarea cea mai favorabilă și se ține cont din momentul în care intră în vigoare un act normativ. Pe lângă modificările aduse Codului penal, care, repet, vizează una din infracțiunile pentru care este în momentul de față trimis în judecată Liviu Dragnea și care a și fost condamnat în primă instanță în baza acelei infracțiuni. Este clar că modificarea are ca scop să îl scape pe Dragnea de condamnare. De asemenea, se micșorează termen de prescriere, iar acest lucru poate să-l afecteze și pe Dragnea dar și pe Tăriceanu. Vă readuc aminte că de 6 luni de zile, Senatul, în care PSD-ALDE dețin majoritatea, refuză să finalizeze procedura care i-a fost solicitată cererea de urmărire penală înaintată de Procurorul General. De 6 luni de zile, călcând în picioare Constituția, legea, regulamentul Senatului, PSD-ALDE îl protejează pe Tăriceanu și nu vor să supună la vot solicitarea Procurorului General, cererea de urmărire penală și e posibil, n-am făcut calculele încă, dar este posibil ca reducerea termenelor de prescriere să-l scape și pe Tăriceanu de acest nou dosar, care e mult mai serios decât dosarul de mărturie mincinoasă.

De asemenea, vă mai spun eu un lucru foarte grav. Domnul Rareș Bogdan, v-a vorbit de cei peste 14.000 de deținuți, care au fost eliberați înainte de termen și dintre care peste 700 s-au întors înapoi, din cauza faptului că au comis infracțiuni, cele mai multe infracțiuni fiind infracțiuni cu violență, pe lângă acești aproape 15.000 de deținuți eliberați înainte de termen din închisori, lăsați pe stradă fără niciun fel de program de urmărire și de reinserție în social. Serviciul de probațiune nu făcea față nici la numărul de eliberări înainte de recursul compensatoriu și nu avea capacitatea să asigure urmărirea și reinserția socială a celor eliberați din închisori. Odată cu recursul compensatoriu, practic, au fost pierduți complet de sub control. Pur și simplu, Guvernul pune în pericol viața, integritatea fizică și proprietatea privată a fiecărui cetățean român.

Ei ce au mai făcut? Au redus fracțiile pe baza cărora se decide eliberarea condiționată și asta va mai genera încă un val de eliberări înainte de termen, adică va mai crește numărul de deținuți care vor fi eliberați din închisori înainte de termen, repet, fără niciun fel de pregătire, fără niciun fel de sistem de urmărire, fără niciun fel de program de reinserție socială a acestor oameni care sunt eliberați înainte de termen din închisori.

Deci, acești indivizi sunt de-a dreptul iresponsabili, disperarea lor îi duce aproape de demență și aproape de călcarea în picioare a oricărei normalități, a oricărei legi și a oricărei reguli de bun simț.

Repet, PNL se va bate la Curtea Constituțională și ne vom bate până la sfârșit pentru ca această majoritate să mai facă rău României.

(PSD a făcut tot felul de măscării, care au propus finanțare de la Guvern, nu s-a întâmplat absolut nimic. În weekend au promis 2 autostrăzi, nu una. Întrebarea mea este, dacă PNL vine mâine la guvernare are o soluție pentru problema aceasta?)

Cu siguranță!

(Care este soluția?)

Soluția este simplă. Să urmăm pașii procedurali, care sunt necesari . În primul rând vă aduc aminte că sunt primul Ministru al Transporturilor care a vorbit și care a făcut ceva pentru autostrada Târgul Mureș – Iași. În perioada mea s-a licitat studiul de prefezabilitate, deci trebuie reactualizat studiul fezabilitate, care se poate face într-un an de zile maxim, după aprobarea indicatorilor tehnico – economici trebuie, inclusiv studiul de fezabilitate poate să fie finanțat din fonduri europene nerambursabili. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici trebuie pregătită documentația de licitație și de asemenea, cererea de finanțare din fonduri europene pe exercițiul următor că pe 2014-2020 nu mai poți să finanțezi, dar pe exercițiu financiar 2021 – 2027 trebuie depusă cerere de finanțare pentru a fii aprobată finanțarea din fonduri europene a realizării acestui tronson și evident, organizată licitația, aș merge pe licitație design - build pentru că este mai bine ca cel care construiește să facă și proiectarea. În mod normal dacă eu aș fii rămas Ministru al Transporturilor dupa 2008, vă garantez, că astăzi, autostrada Târgul Mureș- Iași- Ungheni era gata de mult, probabil, aveam autostradă și până la Chișinău.

(Fostul Președinte Traian Băsescu spunea despre PNL și USR că pentru ei și citez : justiția este perfectă și nimic nu trebuie schimbat chiar dacă sunt zeci de decizii ale CCR, care obligă la modificarea unor articole din Codurile Penale și Codurile de Procedură Penală. Cum comentați acest lucru? Este sau nu perfectă justiția din România în acest moment?)

Perfect pe lumea aceasta sunt puține lucruri perfecte. În funcționarea oricărei instituții apar disfuncționalități, care trebuie corectate, dar trebuie corectate în mod onest, trebuie corectate printr-o analiză serioasă, trebuie corectate în urma unor dezbateri publice în care să fie implicați toți cei care au expertiză în domeniu, asociații profesionale, organizații ale drepturilor omului iar modificările care se fac trebuie să se facă pentru a îmbunătății sistemul, pentru a-l perfecționa or tot ceea ce face PSD-ALDE din decembrie 2016 nu are decât un singur scop, să distrugă complet dispozitivul de luptă anticorupție, să-i scape de pușcărie pe toți cei care au jefuit România în ultimii 20-25 de ani și să nu mai îndrăznească niciun procuror să se lege de vreun potentat a zilei, adică de ei în specia. Ca să nu mai spun că obiectivul lor este și demonstrează deja prin așa zisa Secție Specială ce vor să facă, vor să conducă Parchetele prin interpuși, care, de fapt, să atace politic orice voce de opoziție, oricine li se opune. Acesta este scopul lor să pună mâna pe Parchete. DNA nu a fost inventat de Băsescu, DNA a fost creat de Adrian Năstase sub numele de PNA și așa a fost gândit ca un instrument politic, care să facă dosare la comandă prin decizii politice luate în sediu, știți foarte bine apariția stenogramelor, care a relevat cum se făceau dosare în perioada lui Năstase. Asta visează Dragnea ori noi ne dorim lucruri simple : funcționarea normală a justiției, să nu fie sub călcâiul politic, să nu existe alte entități decât cele abilitate pentru Constituție, să poată să ia decizii privitor la cariera magistraților, privitor la funcționarea instituțiilor din domeniul justiției. Ne dorim liber acces al cetățeanului la actul de justiție, ne dorim o justiție care să facă dreptate oamenilor și care în același timp să-i și apare pe toți cetățenii plătitori de taxe și impozite de hoții, care își imaginează că pot să se ducă la putere să dețină funcții publice, să devalizeze avutul public, să fure din bugetul public și să scape nepedepsiți ori eu cred că cetățenii români trebuie apărați de această justiție, care să facă dreptate și care să asigure un climat corect, normal de funcționare al instituțiilor statului.Vă spun că suntem la o mustață de activarea Articolului 7 .

(Credeți că procesul domnului Dragnea e un cartof prea fierbinte pentru Justiție? La ce vă așteptați pe 20 mai?)

Judecătorii trebuie lăsați să judece. Eu sunt un exemplu viu. N-am încercat nicio modificare a legii. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea m-am retras din toate funcțiile publice, n-am mai candidat la nicio funcție publică. M-am apărat în instanță fără să fac scandal, fără să înjur, fără să mă consider o victimă politică. M-am apărat, am fost achitat, pentru că instanța a fost lăsată să judece drept. Același lucru trebuie să se întâmple în cazul oricărui om, indiferent câtă putere deține și nu se întâmplă. Întreaga putere dobândită de Dragnea și de Tăriceanu după alegerile din decembrie 2016, în loc să fie folosită pentru a imbunătății viața românilor, pentru a duce România într-o direcție corectă, este folosită pentru a distruge complet orice instituție românească care poate să acționeze pentru pedepsirea celor care săvârșesc acte de corupție.

Justiția se va propunța pe 20 mai. Completul de apel se va pronunța în data de 20 mai și cred că se va pronunța, pentru că nu văd niciun motiv procedural suplimentar care poate apărea pentru a împiedica luarea unei decizii. Dosarul e foarte clar, lucrurile sunt limpezi. Orice om de bun simț își dă seama că Dragnea a angajat 2 persoane la Direcția de Asistență Socială din subordinea lui ca președinte al Consiliului Județean, persoane care au încasat banii degeaba, nu au fost o zi la muncă și au muncit ani de zile la sediul PSD. Asta e dosarul toată lumea în cunoaște. Ce e așa de complicat? Mai ales că au furat banii de la copii, adică în loc să folosească banii să aibă grijă de copii, că e Direcția Generală de Asisteță Socială și Protecția Copilului, practic a folosit banii să angajeze niște oameni la partid.

(Referitor la situația politicii locale. Ce părere aveți despre acuzațiile de blat politic dintre PNL și PSD de la nivelul Consiliului Județean?)

Am să vă spun că mi se pare o întrebare care nu are niciun temei. De când sunt președinte al Partidului Național Liberal am luat o decizie clară privind poziționarea partidului. Într-o luptă, fără menajamente , fără niciun fel de discursuri și compromisuri , într-o luptă pe viață și pe moarte cu PSD. Asta este linia politică a partidului și această linie politică a fost respectată de toate organizațiile partidului și nu am niciun motiv la ora actuală să mă îndoiesc de vreo organizație care ar avea vreo formă de înțelegere cu PSD.

(Aveți vreo strategie pentru alegerile locale. V-ați gândit la vreo colaborare cu USR cu Dacian Cioloș pentru susținerea unui singur candidat?)

Partidul Național Liberal a demarat o procedură în baza unei hotărâri a Consiliului Național pentru desemnarea candidațiilor la funcția de primar în toate localitățile din România. Cu o anumită metodologie specială pentru muncipiile reședință de județ. Procedura prevede mai mulți pași, o perioada de campanie, campanie internă, campanie externă, prezentarea publică a proiectelor , a soluțiilor fiecărui candidat aflat în competiție. Vom avea o cercetare sociologică amplă în fiecare municipiu reședință de județ , care ne va releva care candidați este candidatul care are cea mai mare șansă să câștige, care are cele mai bune soluții, cel mai mare potențial de creștere, cea mai mare încredere de care se bucură.Asta este criteriul în baza căreia Partidul Național Liberal își va desemna candidații. Noi avem ca obiectiv să câștigăm alegerile în toate localitățile. Dacă în anumite localități va exista vreo conjunctură care să impună discuții, înțelegeri cu alte formațiuni politice , aceste lucruri le vom discuta când se vor apropia alegerile locale.

Partidul Național Liberal, astăzi, este implicat cu toată forța în campania pentru Parlamentul European, în campania pentru referendum, iar pentru alegerile prezidențiale Partidul Național Liberal a luat o decizie clară luată în unanimitate de susținere a președintelui Klaus Iohannis la funcția de președinte al României pentru al doilea mandat.

( Avem o economie care duduie, din declarațiile liderilor PSD, pe cealaltă parte sunt mii de concedieri la bugetari. Întrebarea este, către ce se îndreaptă România din punct de vedere economic și dacă multinaționalele și marii investitori riscă să se retragă având în vedere instabilitatea politică și economica, atacul la adresa instituțiilor europene?)

După cum puneți întrebarea, cunoașteți răspunsul. De când a venit la putere această coaliție de habarniști, de incompetenți, au făcut praf economia, literalmente. Toate echilibrele economice sunt făcute praf. Normal că dacă ai un dezechilibru al balanței comerciale în care ai 15 miliarde deficit, adică tu imporți mai mult decât exporți cu 15 miliarde de euro, normal că ai o presiune uriașă asupra leului, asupra monedei naționale. Dacă ai deficit bugetar care este mult mai mare decât deficitul care se prezintă în cifre pentru că este un sistem de rostogolire a datoriei de la un an la altul iar această rostogolire îți crește datoria care se mută de pe final de an, pe ianuarie al anului viitor. Atunci când ataci toată ziua companiile, atunci când calci în picioare inclusiv capitalul românesc, atunci când modifici de trei sute și ceva de ori Codul Fiscal în doi ani și jumătate, zăpăcești complet.

România este pe punctul de a se îndrepta spre criză numai și numai din cauza guvernării catastrofale a acestor habarniști care au ajuns la putere, care emit niște acte normative de nebuni, literalmente de oameni nebuni care nu înțeleg nimic din funcționarea economică. Românii trebuie să știe și să înțeleagă lucrul acesta. Românii sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă, din ce în ce mai multe companii sunt pe punctul de a pleca din România, din ce în ce mai multe companii nu mai investesc în România pentru că România în momentul de față, mediul economic, mediul financiar-bancar, a devenit o țară în care foarte mulți își pun întrebarea dacă mai există o economie de piață, dacă într-adevăr sunt respectate mecanismele funcționării economiei de piață.

După nenorocirile de OUG pe care le-au dat ăștia pe nepusă masa, care au distrus complet, de la OUG 79, OUG 4 privind supraimpozitarea part-time, OUG 60 privind supraimpozitarea firmelor cu peste 100 de angajați care nu angajează 4% persoane cu dizabilități, până la OUG 82, până la atacarea Pilonului 2 de pensii, este o nebunie generalizată. Întreg mediul economic este sub asediu și foarte multe companii, în loc să se gândească la dezvoltare, se gândesc să-și strângă bagajele și să plece.

Asta este realitatea iar lucrul asta conduce la o criză. Uitați-vă, creșterea economică spectaculoasă care este trecută în buget de 5.5% , estimările instituțiilor internaționale este că această creștere economică nu va depăși 3%, dacă va fi 3%. Pentru că dacă vor mai rămâne mult PSD-ALDE la putere vom intra în recesiune economică și nu există niciun dubiu în privința asta, iar ei lasă o Românie făcută praf, cu cheltuieli nesăbuite, cu investiții aproape zero față de ceea ce avea nevoie România în infrastructura de transport, în infrastructura școlară, în infrastructura de sănătate. Niciun spital regional nou construit, nicio școală modernizată cu adevărat, nicio școală profesională adusă la standardele de realizare a meseriei, niciun tronson de autostradă început, în cinci ani și jumătate de la începutul exercițiului financiar, un dezastru generalizat.

( Care este scorul fixat la Iași pentru europarlamentare?)

Cel mai bun scor posibil.

( Spuneați de o criză economică ?)

Ferească Domnul de o criză economică internațională. Gândiți-vă că guvernarea PSD-ALDE provoacă aceste grave dezechilibre economice în condițiile în care, pe plan internațional situația este stabilă, chiar în creștere.

Deja au început să apară semnale în câteva economii mari privitor la încetinirea creșterii, uitați-vă în Italia, de asemenea și în Germania au apărut câteva semne. Dacă, Doamne ferește vine o criză , aceasta va provoca o criză devastatoare pentru România. Orice guvernare trebuie să asigure echilibru în economie, principiul echilibrului este fundamental și întotdeauna trebuie să prevezi și posibilitatea ca anumite conjuncturi internaționale să devină defavorabile și întotdeauna trebuie să fi prudent în angajarea de cheltuieli publice, trebuie să fi prudent în tot ceea ce înseamnă menținerea indicatorilor economici, deficitul bugetar, nivelul datoriei publice este foarte important. Gândiți-vă că motoarele de creștere economică utilizate de PSD-ALDE au fost doar cele artificiale, în special creșterea artificială a puterii de cumpărare, stimularea cererii și această stimulare a cererii practic a dus la creșterea consumului care a provocat o creștere economică bazată numai pe creșterea consumului, bazată pe o creștere artificială de venituri, care nu se regăsesc în creșterea productivității, care nu se regăsesc în investițiile private care au fost realizate în economie, care nu se regăsesc în creșterea exporturilor, acestea sunt motoarele care îți asigură o creștere sustenabilă.

Deci, ăștia au distrus complet tot ce era posibil. Încă nu se simte, oamenii nu-și dau seama, oamenii nu simt. Deja multe companii au început să lucreze pe stoc, dacă urmărim situația stocurilor, au fost analize foarte serioase care au fost făcute, deja ai semnele clare de criză, pentru că în momentul în care începi să lucrezi mai mult pe stoc și depășești o anumită limită, practic, producția la un anumit moment se va diminua pentru că nu mai poți să produci dacă nu ai piață de desfacere.

Doamne ferește să plece investitorii importanți din România pentru că dacă se întâmplă așa ceva vor fi provocate niște dezechilibre extrem de grave. Ce nu înțelege acest Guvern, și de fapt, eu sunt convins, PSD își dorește să-i țină pe români în sărăcie, nu am nici cel mai mic dubiu în privința asta, este premeditată această politică de sărăcire și de menținere în sărăcie a multor zone. Uitați-vă unde conduce PSD-ul, unde sunt zone de sărăcie, cu cât este sărăcia mai mare, cu cât sunt mai multe ajutoare sociale, cu cât sunt mai multe pensii sociale, cu cât numărul de angajați este mai mic, cu cât este salariul minim pe economie mai mic, cu cât este tirajul ziarelor mai mic, cu atât forța PSD-ului crește. Asta-i politica lor deliberată iar oameni trebuie să înțeleagă, nu sunt condamnați să trăiască rău. Oamenii votează cu PSD-ul pentru că o duc rău, dar nu cumva să o ducă și mai rău că îi lasă PSD fără ajutoare, fără diferitele forme de sprijin pe care le acordă subvenții și alte categorii de venituri. Nu-și dau seama că pot să trăiască mai bine.
Eu am spus multe adevăruri în politică, dar mulți nu le-au înțeles. Omul ca să câștige mai mult fie trebuie să-și imbunătățească pregătirea, fie trebuie să își ia un alt job, fie să-i crească productivitatea, fie să-și îmbunătățească studiile, în felul asta poti să câștigi mai mult. Dacă muncești mai mult, dacă ești mai performant ai capacitatea de a obține job-uri care sunt mai bine plătite și de a satisface cerințele pentru job-ul respectiv.

De asemenea, păcatul major al școlii românești este că nu generează comportament anteprenorial, pentru că din păcate sistemul de educație din România în loc să încurajeze asumarea de răspunderi , inițiativa, comportamentul anteprenorial, din cauza asta mulți preferă să nu se pună. România trebuie să se dezvolte și prin capital. Nu se poate , 60% salariul mediu în sectorul public să fie cu 60% mai mare decât salariul mediu în sectorul privat. Nicio țară serioasă din lumea asta nu are așa ceva. Agresiunea sistematică asupra mediului privat realizată de acești habarniști urmărește de fapt sărăcia oamenilor, inclusiv să-i lase pe oameni fără locuri de muncă.

Au umplut administrația de trepăduși fără studii, fără calificare, fără dorința de muncă, i-au pus în funcții publice și funcționarii de carieră astăzi,oamenii care încă duc greul funcționării instituțiilor publice nu îi mai suportă pe psd-iști, chiar dacă le-au mărit un pic salariile, pentru că îi umilesc în fiecare zi , pentru că au adus niște proști care să îi conducă pe care funcționarii de carieră nu îi acceptă. Este un haos inimaginabil în aproape toate instituțiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel