Mocanu, atac la primarul Toma printr-un fake news. Cum a fost prins pe picior greșit

Darius Muresan / 07 Martie 2019 / 18:56 Salveaza PDF Comentarii
Ciolacu
Ciolacu

Deputatul ”traseist” Adrian Mocanu, ajuns, în cea mai recentă oprire, la ALDE, l-a acuzat pe Constantin Toma, primarul de la Buzău, că taie Pădurea Crâng. Nimic mai fals!

Adrian Mocanu dădea de înțeles că primarul Constantin Toma taie Crângul pentru a face cartier de vile: ”Pădurea Crâng este a buzoienilor, nu a afaceriștilor! Crângul nu este Zona Industrială".

În realitate, ulmii din Crâng au fost și sunt în continuare tăiați din cauza bolii. O ciupercă Ophiostoma novo-ulmi îi atacă și îi usucă.

Adrian Mocanu a ales să lovească în adversarii săi printr-un fake news. Specialiștii au explicat și ei că de vină pentru tăierea ulmilor este respectiva boală.

În plus, Prefectura a prezentat concluziile propriei anchete (cerute de deputatul ALDE) din care rezultă că Adrian Mocanu se înșeală când îl acuză pe edilul de la Buzău.

”S-a constatat că tulpinile rămase după exploatare (cioatele) prezentau amprenta dispozitivului special de marcat, fiind identificate simptomele infecției cu ciuperca Ophiostoma novo-ulmi descrise în buletinul de analiză – respectiv desprinderea cojii și putregai" – raport Prefectura Buzău.

Toți copacii tăiați erau bolnavi, iar aceștia n-au fost însușiți ilegal de silvicultori, ci vânduți de Direcția Silvică unor cetățeni ca lemn de foc, informează buzoienii.ro.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27