Mocanu, atac la primarul Toma printr-un fake news. Cum a fost prins pe picior greșit

Ciolacu
Ciolacu

Deputatul ”traseist” Adrian Mocanu, ajuns, în cea mai recentă oprire, la ALDE, l-a acuzat pe Constantin Toma, primarul de la Buzău, că taie Pădurea Crâng. Nimic mai fals!

Adrian Mocanu dădea de înțeles că primarul Constantin Toma taie Crângul pentru a face cartier de vile: ”Pădurea Crâng este a buzoienilor, nu a afaceriștilor! Crângul nu este Zona Industrială".

În realitate, ulmii din Crâng au fost și sunt în continuare tăiați din cauza bolii. O ciupercă Ophiostoma novo-ulmi îi atacă și îi usucă.

Adrian Mocanu a ales să lovească în adversarii săi printr-un fake news. Specialiștii au explicat și ei că de vină pentru tăierea ulmilor este respectiva boală.

În plus, Prefectura a prezentat concluziile propriei anchete (cerute de deputatul ALDE) din care rezultă că Adrian Mocanu se înșeală când îl acuză pe edilul de la Buzău.

”S-a constatat că tulpinile rămase după exploatare (cioatele) prezentau amprenta dispozitivului special de marcat, fiind identificate simptomele infecției cu ciuperca Ophiostoma novo-ulmi descrise în buletinul de analiză – respectiv desprinderea cojii și putregai" – raport Prefectura Buzău.

Toți copacii tăiați erau bolnavi, iar aceștia n-au fost însușiți ilegal de silvicultori, ci vânduți de Direcția Silvică unor cetățeni ca lemn de foc, informează buzoienii.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel