Moțiunea de cenzură a PNL, după europarlamentare. Schimb de replici Zgonea-Antonescu

Moțiunea de cenzură a PNL, care acuză Executivul condus de Victor Ponta că duce România în orizontul "întunecat şi corupt" din perioada 2001-2004, dar şi în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga ţară, va fi dezbătută în prima zi după alegerile europarlamentare. 

Anunțul a fost făcut de către președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Moțiunea de cenzură va fi citită, joi, la ora 12:00, și va fi dezbătută lunea viitoare, la ora 16:00.

VEZI și: Surpriză: Cine nu a semnat moțiunea împotriva Guvernului Ponta

"Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, două abţineri şi 8 voturi împotrivă, joi, la ora 12,00, se va citi moţiunea. Îi rog pe membrii Opoziţiei să înţeleagă că domniile lor trebuie să vină, să fie prezenţi, de aceea sunt plătiţi, nu să vină guvernarea, ca să poată fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate moţiunea de cenzură în plenul comun. Obligativitatea cvorumului există, a existat şi va exista, pentru că nu este vorba de o şuetă. Oamenii nu înţeleg că trebuie să vină la serviciu, aşa cum românii se duc la serviciu la ora 8,00 în fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL şi PP-DD sunt obligaţi să vină la şedinţă. Eu am convocat după Regulament, în ziua depunerii moţiunii, Birouri reunite. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani", a spus Zgonea la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, potrivit Agerpres. 

"Să invoci chiulul tău ca pe o lipsă de responsabilitate a guvernării mi se pare un act injust"

El a adăugat că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să citească Regulamentul şi să nu acuze Puterea de lipsă de responsabilitate.

"Să vii în faţa camerelor de luat vederi şi să invoci chiulul tău ca pe o lipsă de responsabilitate a guvernării mi se pare un act injust şi îl rog pe domnul Antonescu să citească Regulamentul măcar acum, după ce şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, că bănuiesc că atunci nu avea timp. Prima obligaţie a unui membru al Biroului permanent: trebuie să vină la şedinţă. Îi rog pe colegii din Opoziţie să-şi suspende campania electorală şi să vină joi, la ora 12,00, pentru a avea cvorum la plenul reunit, pentru a putea citi moţiunea", a mai spus Zgonea.

"Victor Ponta n-a avut curaj să poarte această dezbatere în interiorul campaniei electorale"

Președintele PNL, Crin Antonescu, a replicat, la scurt timp: "Victor Ponta n-a avut curaj să poarte această dezbatere în interiorul campaniei electorale. Faptul că, după opinia noastră cu încălcarea regulamentelor, moțiunea de cenzură nu s-a citit astăzi și nu s-a dezbătut în cursul acestei săptămâni și a fost aranjată spre dezbatere luni, adică după sfârșitul acestei campanii electorale, confirmă această opinie”. 

VEZI și: Moțiune de cenzură - Opoziția, prezentă. Ce partid lipsește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel