Moțiune transporturi rezultat. Cum s-a votat

Moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR pe tema infrastructurii de transport a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 104 voturi "pentru", 155 "împotrivă" şi şase abţineri. 

Deputaţii PNL şi USR i-au solicitat premierului Mihai Tudose, prin moţiunea intitulată "Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie şi descurajare", să-l demită pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi luarea unor măsuri în acest domeniu. 

Potrivit semnatarilor moţiunii, Răzvan Cuc "a sufocat" un minister care avea nevoie de o viziune, a blocat investiţiile în infrastructura de transport de care ţara avea nevoie, autostrăzi, căi ferate, aeriene, navigabile. 

"Domnule ministru, am putea continua pe multe pagini de aici înainte radiografia dezastrului din Transporturi de când sunteţi în fruntea ministerului, am putea vorbi în continuare de Metrorex care nu iese din tiparul companiilor de infrastructură ale ministerului pe care îl conduceţi, o campanie scăpată de sub control de către minister, cu şantiere urbane care sufocă pe timp nedefinit Bucureştiul şi cu termene de dare în folosinţă amânate repetat. Un singur exemplu vă dăm - Magistrala 5, Tronsonul Râul Doamnei- Eroilor, model tipic de proiect nesupravegheat de minister, termenul de finalizare anunţat iniţial, în iunie 2017, prelungindu-se până la sfârşitul anului, pentru ca ulterior să se vorbească de iunie 2018. La fel de impasibil pare că asistaţi la ceea ce se întâmplă la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Probabil staţi liniştit pentru că vi se raportează de către fostul dumneavoastră şef de cabinet, actualul director interimar, că este o companie de profit, printre puţinele de altfel, dar închideţi ochii la faptul că investiţiile sunt insuficiente, iar cele care se fac sunt de proastă calitate, realizate de firme prietene din Giurgiu, punând în pericol siguranţa zborurilor", mai afirmau iniţiatorii în moţiune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel