Moțiune PMP, ministrul Sănătății. Florin Bodog, reacție

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat marţi că moţiunea simplă pe care a anunţat-o PMP ar fi un bun prilej pentru el să lămurească chestiuni importante privind sistemul medical. 

"Am aflat despre dorinţa domnului Eugen Tomac ca PMP să depună o moţiune simplă pe tema Sănătăţii. În politică, se spune că, atunci când adversarul greşeşte, e bine să nu îl opreşti. Îl felicit pe domnul Eugen Tomac pentru intenţia de a pune Sănătatea pe agenda parlamentară şi sper ca domnia sa, împreună cu ceilalţi colegi de partid, să adune numărul de voturi necesare pentru a introduce moţiunea în Camera Deputaţilor. Voi citi cu interes argumentele şi motivaţia acestui demers şi voi răspunde punct cu punct la fiecare problemă ridicată. Este dreptul Opoziţiei să aducă critici Guvernului, mai ales critici constructive, dar este şi un prilej bun pentru mine, în calitate de ministru al Sănătăţii, să lămuresc câteva chestiuni importante privind sistemul medical", a afirmat Bodog.

Ministrul a precizat că, până când moţiunea simplă va fi depusă, consideră demersul PMP drept un exerciţiu de imagine. 

"Tinereţea şi lipsa de experienţă pot fi o scuză pentru declaraţiile domnului Eugen Tomac. Pe de altă parte, însă, în PMP se află foşti membri marcanţi ai PDL, în frunte cu Traian Băsescu, în mandatul căruia Sănătatea a cunoscut cea mai mare lovitură din istoria sa post-decembristă. Nu numai că salariile medicilor şi ale personalului sanitar au fost tăiate cu 25%, dar zeci de spitale din România au fost închise intempestiv, lăsând pacienţii pe drumuri. Este, într-adevăr, dreptul Opoziţiei să atace Guvernul, dar este şi dreptul oricărui cetăţean să se apere, prin fapte şi adevăr, de impostura celor care se află acum pe băncile Opoziţiei", a susţinut ministrul Sănătăţii. 

PMP, sprijinit de USR, va depune o moţiune simplă pe Sănătate prin care va cere demisia ministrului Florian Bodog, a declarat luni liderul grupului PMP de la Camera Deputaţilor, Eugen Tomac, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel