EXCLUSIV  Moțiune de cenzură. Strategia lui Eugen Teodorovici și Șerban Nicolae în PSD

În ciuda unei relații de prietenie cu Victor Ponta, Eugen Teodorovici a decis să voteze moțiunea de cenzură pentru căderea Guvernului Grindeanu. Totul ar putea face parte dintr-o strategie de acționare din interiorul partidului.

Eugen Teodorovici și-a explicat gestul de susținere pentru moțiunea de cenzură prin prisma faptului că politica "nu se face pe prietenii". Cu o zi în urmă, Șerban Nicolae a anunțat de asemenea că va vota pentru căderea Guvernului, deși Victor Ponta distribuise pe facebook o postare prin care se înțelegea că va primi sprijin de la Nicolae pentru Sorin Grindeanu, mesaj demontat ulterior de DCNews. 

Deciziile senatorilor Eugen Teodorovici și Șerban Nicolae ar putea avea ca strategie o poziționare în interiorul partidului pentru eventuale beneficii ulterioare. Cei doi, voci puternice ale PSD, vor să se pună astfel la adăpost și să nu aibă probleme de genul excluderilor din partid.

În cazul în care moțiunea de cenzură este votată iar Guvernul Grindeanu cade, PSD-ul nu va primi desemnarea unui alt premier de la președintele Iohannis și în acest caz ar putea avea loc 'lichidarea' lui Liviu Dragnea. 

Șerban Nicolae este un contestatar al lui Liviu Dragnea, însă este unul din interiorul partidului, acolo unde vrea să și rămână. În această situație se regăsește și Eugen Teodorovici. În cazul în care cei doi ar fi decis să nu susțină moțiunea de cenzură ar fi fost excluși din PSD. Ca urmare a deciziilor pe care le-au luat, rămân în partid și participă la următoarele decizii cruciale pentru viitorul Partidului Social-Democrat. 

De cealaltă parte, pentru exclușii din partid vin vremuri tulburi și în ciuda unor posibile reveniri totul va fi mult mai complicat. Vocile puternice din PSD, precum Teodorovici sau Șerban Nicolae au toate șansele să obțină funcții importante. 

"Căderea Guvernului le vine 'mănușă', pentru că lui Liviu Dragnea îi va fi imposibil să mai conducă PSD-ul după ce la șase luni a pierdut Guvernarea. Iohannis nu a fost silit să facă pe placul PSD-ului nici în 2016 când PSD era pe val, acum când este în picaj nu le va putea da guvernarea", a comentat jurnalistul Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel