MOȚIUNE de CENZURĂ împotriva Guvernului Cioloș - sondaj de ultimă oră

PSD, UNPR și ALDE decid joi dacă dau jos Guvernul Cioloș.

Liviu Dragnea a anunţat că va stabili cu liderii UNPR şi ALDE dacă este oportună o moţiune de cenzură, care ar declanşa automat alegeri anticipate.

"Am cerut un mandat colegilor mei, explicându-le că, atunci când vorbim de moţiune de cenzură, trebuie să înţelegem şi noi, şi toţi românii, că în momentul în care am depus moţiune de cenzură şi guvernul pică am ajuns la anticipate. În sensul ăsta, discuţia trebuie să o facem dacă sunt oportune sau nu alegerile anticipate. Voi avea o discuţie cu dl Tăriceanu, cu Daniel Constantin, cu dl Vali Steriu şi cu alţi colegi, să hotărâm dacă pentru români, pentru ţară, este bine să ajungem la alegeri anticipate, dacă alegerile anticipate, care se pot organiza cel mai devreme în toamnă, în octombrie, doar cu o lună mai devreme de alegerile generale, sunt oportune sau nu. Sper să avem această discuţie joi, asta am vorbit ieri cu dl Tăriceanu, şi dacă vom ajunge la concluzie o să vă comunicăm", a declarat Dragnea la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

PSD și ALDE, abordări destul de apropiate

PSD și ALDE au abordări destul de apropiate în privința unei moțiuni de cenzură, a declarat miercuri președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, el arătând că trebuie avută în vedere lipsa de performanță a Guvernului, dar și faptul că o cădere a Executivului ar duce din nou toate "cărțile în mâna șefului statului".

"Avem abordări care sunt într-un fel destul de apropiate și noi și PSD pentru că simțim lipsa de performanță a Guvernului, pe de o parte, și, pe de altă parte, avem și măsura responsabilității noastre, precum și a limitelor în care să acționăm, datorită faptului că o cădere a Guvernului duce din nou toate cărțile în mâna președintelui, care trebuie să desemneze un prim-ministru", a afirmat Tăriceanu, copreședinte ALDE, întrebat în legătură cu posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură.

Tăriceanu a subliniat că întotdeauna trebuie avută în vedere stabilitatea țării și evitarea crizelor politice.

"Așa încât o să aștept consultările cu președintele PSD, o să cântărim toate argumentele pro și contra și sigur că vom anunța la timpul potrivit, după ce terminăm discuțiile de joi", a adăugat Tăriceanu.

El a arătat că este un mecanism greoi și complicat, conform Constituției, de a ajunge la alegeri anticipate, iar acest lucru înseamnă o perioadă de instabilitate sau de criză politică.

"Nu în ultimul rând, este important rolul președintelui. Președintele a făcut deja propunerea aceasta de guvern tehnocrat, pe care noi, ALDE, am criticat-o din primul moment. Am fost singurii din Parlament care am votat împotrivă pentru că anticipam acest eșec. Era, după părerea mea, ușor de anticipat. Nu am impresia că președintele are suficientă experiență politică pentru a degaja o soluție mai bună pentru România, pentru acest moment, nu din rea intenție, ci din lipsa unei experiențe politice semnificative în acest domeniu îl face să nu fie în măsură, poate, ca să dea cele mai bune soluții", a spus Tăriceanu.

Credeți că ar trebui să fie depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș? Răspunsul îl așteptăm în sondajul de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel