MOȚIUNE CENZURĂ PNL. Gabriela Firea (PSD), INTERVIU EXCLUSIV: Găselniță tactică a PNL. Din păcate pentru ei…

PNL depune, vineri, la Parlament, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta. Gabriela Firea, senatoare PSD și purtătoare de cuvânt a partidului, a vorbit, pentru dcnews.ro, despre mișcarea politică a Opoziției. 

Care credeți că sunt șansele ca PNL să reușească, prin moțiunea de cenzură pe care o va depune mâine (vineri, 5 iunie), să retragă încrederea acordată Guvernului?

Gabriela Firea: Șansele tind asimptotic spre zero. Și nu este doar aprecierea noastră, raportul de forțe din Parlament a tot fost testat în ultima vreme, atât la moțiunile simple, cât și la votul pentru anumite legi.

Ce va face PSD dacă îi va fi retrasă încrederea acordată Guvernului?

Gabriela Firea: Nu are sens să comentez o situație ipotetică, cu o probabilitate extrem de mică să devină reală.

Ce credeți că urmărește PNL prin această moțiune de cenzură?

Gabriela Firea: PNL își îndeplinește rolul de partid de Opoziție, utilizând toate mijloacele pe care le are la îndemână să determine căderea guvernului. Știți cum se spune, încercarea moarte n-are, dar nici sorți de izbândă - aș completa eu.

Sunteți de părere că este o mișcare de imagine a PNL pentru electorat, liberalii pregătind terenul pentru alegerile din 2016?

Gabriela Firea: Nu este doar părerea mea, ci o certitudine: PNL se pregătește de alegerile din 2016 și cum nu are o ofertă prea tentantă, cel puțin în raport cu rezultatele actualei guvernări, nu are încotro și va trebui să ducă o campanie negativă împotriva actualei majorități. Iar valul de moțiuni din ultima vreme confirmă această strategie.

Există teama trădării în PSD din partea partidelor de alianță sau din partea propriilor politicieni?

Gabriela Firea: Nu există această teamă. Este o găselniță tactică a celor de la PNL care își imaginează că în acest fel pun presiune pe parlamentarii majorității și că vor reuși să le sădească în suflet îndoiala. Din păcate pentru ei, colegii noștri au nervii tari.

Cum neutralizează PSD mișcarea Opoziției?

Gabriela Firea: Într-un singur fel: printr-o guvernare eficientă, în folosul oamenilor. Iar rezultatele de până acum arată că PSD și partenerii săi au reușit acest lucru.

VEZI ȘI: Ionuț Stroe- INTERVIU EXCLUSIV. Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL cu o zi înaintea depunerii moțiunii de cenzură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel