MMACA: Protocol de colaborare între MMACA și Universitatea Româno-Americană. Documentul a fost semnat

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și secretarul de stat, coordonator al departamentului comerț exterior, Adrian Marius Dobre au semnat, astăzi, alături de prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane Protocolul de colaborare pentru dezvoltarea și valorificarea în comun a cunoștințelor deținute pentru obținerea de personal de înaltă calificare în domeniul economiei.

"E important să transmitem studenților români un mesaj clar, acela că îşi pot găsi un drum şi excelenţă în carieră în România. Avem direcții clare și trebuie să stabilim obiective clare pentru a avea rezultate concrete. În perspectiva Brexit și a trecerii la moneda euro trebuie să promovăm în mentalul antreprenorial oportunitățile de business", a declarat ministrul Oprea, invitând, totodată, partenerii de protocol la discuții pentru identificarea unor teme şi a unor proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Universitatea Româno-Americană vor valorifica, astfel, în mod reciproc, activitatea de cercetare-dezvoltare și rezultatele acesteia, schimbul de date și informații relevante, pentru domeniile de interes comun, consultându-se pe teme referitoare la modernizarea și adaptarea planurilor de învățământ din cadrul Universității Româno - Americane, atât pentru studiile de licență, cât și pentru cele de masterat, dar și în privința proiectelor de diplomă și disertație.

Carierele studenților români, impulsionate de MMACA

Secretarul de stat Adrian Marius Dobre a apreciat, la rândul său, demersul comun al celor două instituții, subliniind că "este important să colaborăm în pregătirea resurselor umane pentru optimizarea rezultatelor în activităţile de comerţ exterior, impulsionarea mediului de afaceri şi atragerea de investiții străine. Avem o mare responsabilitate în implicarea studenților în proiecte de politici publice pe care le elaborăm pentru a pune conținut pe ideile noastre".

Ministrul Ştefan Radu Oprea a salutat iniţiativa colaborării cu Universitatea Româno-Americană, precizând că aceasta se înscrie într-un demers mai larg al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat de cooperare cu instituţii de învâţământ, în vederea impulsionării carierei studenţilor români, pe de o parte, şi a recuperării acelei componente de elită a economiei româneşti, comerţul exterior, pe de altă parte.

Un network necesar 

Rectorul Universității Româno-Americană, prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, a mulțumit oficialilor MMACA pentru oportunitatea creării unui network între instituțiile guvernamentale şi cele de învăţământ superior, propunând, totodată, "implicarea studenților internaționali din cadrul URA în proiectele dezvoltate în comun, pentru că aceștia, prin experiența și conexiunile create pe timpul studenției ar putea deveni ambasadori economici și comerciali ai României în ţările de origine, contribuind astfel la consolidarea relaţiilor de business ale României".

Un scop important al Protocolului este acela de a genera programe de formare profesională prin care studenții Universității Româno - Americane să poată efectua stagii de pregătire şi practică în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, iar angajații ministerului să poată participa la programele de pregătire postuniversitară de formare și dezvoltare profesională continuă organizate în instituția de învățământ superior, cum ar fi cursuri de specialitate în domeniul contabil, financiar, marketing, management, administrarea afacerilor și altele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0