EXCLUSIV  MIZA noului coronavirus în România. De ce s-a sucit USR prin vocea lui Andrei Caramitru

Andrei Caramitru (USR) a băgat capul în poză și a aplaudat decizia de a închide școlile din România de teama noului coronavirus. Dar care-i miza?

Experții nu au recomandat închiderea școlilor. Au zis că nu este cazul acum și că această decizie nu rezolvă nimic. În prezent, nu există o presiune, nu este un număr mare de cazuri de îmbolnăviri. Dacă instituțiile de învățământ vor trebui închise când crește numărul de cazuri, ce se va întâmpla? Suspendăm anul școlar? Închidem școlile din două în două săptămâni?

Experții au recomandat monitorizarea situației și să se decidă închiderea școlilor numai dacă există un caz în comunitatea respectivă, în funcție de situație.

Care-i miza politică - USR se teme de anticipate și ”aruncă” cu COVID - 19

În competiția electorală PSD - PNL, au fost politicieni care au cerut închiderea școlilor în pofida sfaturilor experților. Dar de ce a ieșit Andrei Caramitru (USR) la înaintare? Tot dintr-o miză politică.

USR-iștii și-au dat seama că au o strategie electorală proastă și anume au tot cerut anticipate, iar la anticipate o vor da în bară. Primarii vin cu rețeaua lor, PNL fiind mai puternic în ceea ce privește votul de partid.

USR-iștii nu mai pot să-și ia cuvântul înapoi și să spună că nu mai vor anticipate și atunci scormonesc motivul cu coronavirusul. Creează panică pe Facebook, dau panică la #Rezist, la corporatiști și mizează pe ideea că este o situație de criză și aproape că ar vrea să suspende și alegerile locale.

Vor să o ducă spre toamnă când se mai distanțează de liberali, se mai erodează PNL la guvernare, mai pe scurt: vor să mai tragă de timp folosind criza coronavirusului. Și-au dat seama din sondaje că situația lor nu este tocmai roz. De aceea, USR s-a sucit, dar nu vin USR-iștii direct să spună ce și cum, ci îl bagă la înaintare pe Andrei Caramitru la subiectele sensibile apoi declară: este părerea lui personală, n-avem noi treabă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel