EXCLUSIV  Miza desființării SIIJ. Vicol: E părerea mea/ Chirieac: Nu vi se pare o nebunie?

Miza desființării SIIJ. Vicol: E părerea mea/ Chirieac: Nu vis e pare o nebunie?
Miza desființării SIIJ. Vicol: E părerea mea/ Chirieac: Nu vis e pare o nebunie?

Deputatul PSD Laura Vicol a spus care este miza desființării SIIJ.

Deputatul PSD Laura Vicol a spus care este miza desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Vicol susține că la SIIJ există două dosare mari, iar interesul celor aflați la guvernare ar fi să le claseze.

"De ce credeți că se dorește atât desființarea SIIJ, cu toate că SIIJ nu dispunea nimic, SIIJ-ul cerceta la fel ca o altă unitate de Parchet și trimitea mai departe dosarul în instanță. De ce se dorește desființarea SIIJ-ului: pentru că această răspundere a magistraților, a procurorilor sau a judecătorilor să nu existe. Cum poți să sancționezi un procuror pentru cercetare abuzivă? Că sunt foarte mulți care au curaj să vină să spună: Domnule, m-a terorizat, m-a șantajat, a urlat, a făcut lucruri neconforme acolo, cu legea, cu morala și cu orice principii. Cine îl sancționează? Nimeni?", a declarat Laura Vicol în interviurile DC NEWS.

Legătură strânsă cu alegerile de la Sectorul1 al Capitalei

"Credeți că în mod real ei au vrut să desființeze SIIJ?", a întrebat-o analistul politic Bogdan Chirieac pe deputatul PSD.

"Cu siguranță. Sunt două dosare mari acolo, dosarul lui Clotilde Armand și dosarul doamnei Kovesi. Asta este părerea mea. Nu vedeți că se tot amână numărarea voturilor din Sectorul 1?", a răspuns Laura Vicol.

Bogdan Chirieac: Nu vi se pare o nebunie?

Analistul Politic Bogdan Chirieac a întrebat-o ulterior pe Laura Vicol dacă nu i se pare "o nebunie" posibilitatea ca desființarea SIIJ să fie dorită doar pentru a fi clasate niște dosare. 

"Nu vi se pare, ca avocat cu multă experiență, nu vi se pare o nebunie? Mai simplu era să investighezi cine erau cei care au intrat în sala cu voturi, cine i-a trimis acolo, ce trebuiau să facă.", a intervenit Bogdan Chirieac.

"Cine le-a permis în maniera acea să umble în saci. A văzut o țară întreagă cum au umblat prin saci acolo. Acum nici nu mai știu dacă să cred în numărătoarea aceasta care se face. De ce se tergiversează? Eu întreb, eu vă răspund: ca să se desființeze mai repede SIIJ-ul și atunci o să zică că a plecat dosarul la DNA și ce să vedeți, o să fie o mare clasare.", a susținut Laura Vicol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel