Mititelu cere 220 de milioane de euro de la FRF. Ce spune Burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat miercuri că FRF nu are suma de 220 de milioane de euro reprezentând prejudiciul solicitat de Adrian Mititelu în dosarul dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova.

"Este exclus. Întreg fotbalul românesc nu are o asemenea valoare (n.r. — 220 de milioane de euro). În 2014 sau 2015 veniturile totale din Liga I erau undeva în jur de 70 de milioane de euro. Iar 2016 cunoaște un regres din punct de vedere financiar. Prin urmare nu, nu avem cum să ne permitem să plătim", a spus Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, citează Agerpres.

Întrebat dacă pierderea procesului cu Adrian Mititelu și punerea în aplicare a unei asemenea decizii vor duce la desființarea FRF, Burleanu a răspuns: "Este un scenariu foarte sumbru. Și nu doar pentru federație, ci pentru tot fotbalul românesc. FRF este o organizație non-profit, o sumă de membri, de cluburi și asociații județene de fotbal... Sincer, nu vreau să mă gândesc cum ar arăta fotbalul românesc fără federație... Fotbalul românesc nu ar putea fi organizat în lipsa unei organizații de profil".

În prima instanță, Tribunalul București a decis ca Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și foștii președinți ai celor două foruri, Mircea Sandu, respectiv Dumitru Dragomir, să achite suma de peste 220 de milioane de euro în urma dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova din 20 iulie 2011. FRF, LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au atacat decizia, iar procesul se află în prezent pe rol la Curtea de Apel București. Următorul termen a fost stabilit pentru 8 februarie.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel